Partidul Noua Dreaptă anunţă oficial aprobarea candidaturii lui Florin-Ion Măneanu la funcţia de primar al Mun. Drobeta Turnu Severin, conform deciziei politice interne şi a Hotărârii Nr.18 din 18 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie Municipal Nr.1, Drobeta Turnu Severin, privind admiterea candidaturii pentru alegerile local din data de 27 septembrie 2020.

Proiectul politic local al Noii Drepte, în slujba cetăţenilor Severinului, se concentrează pe următoarele puncte, propuse şi asumate în totalitate de candidatul nostru, Ing. Florin-Ion Măneanu, cu sprijinul întregii Filiale ND Mehedinţi precum şi a partidului nostru, la nivel central:

 1. Înființarea Departamentului de Recrutare a Investitorilor (D.R.I.) în cadrul primăriei, pentru a ridica economia locală şi a genera noi locuri de muncă plătite decent.
 2. Ridicarea salariului minim la 2000 de lei, la nivel de municipiu, prin implicarea directă a primarului şi a Echipei D.R.I. în negocierile cu actualii şi noii investitori. Motivarea corespunzătoare a investitorilor şi responsabilizarea acestora.
 3. Sprijinirea afacerilor mici şi mijlocii (IMM-urilor), prin acordarea de consultanță gratuită specializată, teren în concesiune, facilități fiscale şi alte avantaje patronilor (ex. atragerea de fonduri UE pentru IMM-uri cu sprijinul competent al autorităţii locale, în cadrul unor investiţii inteligente de tip public-privat).
 4. Racordarea la gaz a Severinului din fonduri europene şi rezilierea contractului public cu firma-căpușă S.C. Mehedinți Gaz S.A. - pentru neîndeplinirea sarcinilor contractuale. Impunerea de sancţiuni împotriva acestei firme pentru daunele morale aduse cetăţenilor care au stat fără gaz, atâţia ani, suferind un standard scăzut de confort.
 5. Transformarea Severinului într-un oraş-port turistic prin:
  • aducerea portului în administrarea primăriei şi construirea infrastructurii portuare necesare acostării vaselor de croazieră,
  • încheierea de contracte avantajoase cu o serie de agenţii de turism interne şi internaţionale care tranzitează Dunărea, generând venituri la bugetul public din taxele de acostare-staționare şi din fluxul turistic dirijat spre Drobeta Turnu Severin
  • încurajarea investițiilor diversificate şi inteligente în Turism și în sectorul HORECA, precum şi în evenimente cultural-artistice de bună calitate. Transformarea ariei urbane din jurul Cetăţii Medievale într-o zonă turistică la standarde înalte, cu specific medieval, atractivă şi ospitalieră pentru turiştii români şi străini.
 6. Implementarea unori forme adaptate de democrație directă la Severin, prin crearea Forumului Cetăţenilor, instrument ce va permite severinenilor implicarea voluntară în procesul de iniţiere și adoptare prin vot a proiectelor locale de dezvoltare.
 7. Investiții strategice în Sănătatea Publică, prin forarea de fântâni la adâncime adecvată și prin susținerea producătorilor locali de Alimente Biologice.
 8. Deschiderea unei Academii de Şah la Severin, pentru dezvoltarea sănătoasă a gândirii copiilor noștri, viitorii cetăţeni responsabili ai ţării noastre. De asemenea, găzduirea, la Severin, a unor competiţii naţionale şi internaţionale de Şah Profesionist.
 9. Eliminarea Speculei de pe piața energiei electrice. Facilitarea obținerii de contracte de furnizare a energiei electrice direct de la producător (Hidroelectrica), la un preț mult mai mic.

      10. Eradicarea Corupţiei, incompetenței, nepotismului și a clientelismului din aparatul de stat local, prin implementarea unui audit trimestrial bazat pe evaluarea competențelor profesionale şi productivităţii angajatului în funcţia publică.

Președintele Partidului Noua Dreaptă,
Av. Tudor Ionescu

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...