Criza „măştilor covid” din România, a generat, pe de o parte, o adevărată febră oportunistă a micilor clanuri de afacerişti conectaţi la telefoanele roşii din guvern, iar pe de altă parte o criză în rândul consumatorilor, din prisma deosebit de importantă a Protecţiei Consumatorului.Oamenii nu ştiu ce pun la gură, ce materiale şi ce bacterii sau viruşi deja se află pe aceste măşti. Nu se cunoaşte provenienţa, producătorul, distribuitorul şi nici răspunzătorul legal.

Deoarece, nu-i aşa, este mai greu de demonstrat că ai luat „ceva” de pe o mască şi ai făcut hepatită. Aproape că nici nu mai contează, că oricum intră totul la „covid” - diagnosticul ultim şi unic din ultimele luni.

Este de aşteptat ca afacerile „de famiglie” gen Sanimed sau Romwine & Cofee SRL să nu fie desconspirate niciodată, deşi presa scrie despre nenumăratele neclarităţi, fără ca vreun procuror să pară a se auto-sesiza (căci deh, cine vrea să se pună rău cu guvernul sau cu Cotroceniul pe vremurile astea?) şi informaţiile par a fi chiar şi mai amănunţit clarificate de unele detalii compatibile scrise de fugarul Rizea în infama sa carte recent apărută. La pagina 47 sunt scrise niste nume, prenume, apartenențe la partide precum PSD şi PNL, este descrisă o dinamică anume de tip mafiot. Oare, DNA nu se sesizează din oficiu, că aşa este în fişa postului, sau de frică?

Revenind la măşti, şi fără a mai deranja elita actuală de business din România, protejată de lege ca şi cum nu ar fi, ni se dau măşti „vărsate” în diverse pungi, din diverse mâini murdare, sau aruncate în recipiente deschise, fără etichete şi fără descrierea substanţelor care există în ele. Consumatorul nu ştie ce fel de fibră textilă e folosită, ce chimicale sunt puse pe acea fibră, ce fel de bule de gel posibil absorbant sau filtrant asigură despărţitura dintre straturile măştii, mai pe scurt Nimeni Nu Ştie Nimic despre aceste măşti, dar suntem obligaţi să ni le punem pe figură, în unele magazine. Unele miros într-un fel, altele miros altfel, unii îşi dau cu parerea că mirosul atât de urât vine de la dezinfectant (nu este menţionat nicăieri ce dezinfectant) iar alţii spun că măştile însele sunt un motiv de infecţie respiratorie. Posibil. Noi pe cine să credem? Pe Bădălău? Pe Nelu Iordache? Pe Adrian Iliescu sau Mădălin Stan? Poate ne explică dumnealor mai bine afacerea cu măşti a firmei Romwine & Coffee din satul Uzunu, comuna Călugăreni, județul Giurgiu, care, umblă vorba că ar fi primit 12 milioane de euro pentru a oferi 1,75 de milioane de măști de protecție (prețul unei măști fiind de 3 ori mai mare decât ar fi cazul!).

MASCA PROTECTIE

Nu există termen de valabilitate, nu există numele producătorului, originea materialelor folosite, nu există descrierea substanţelor, nu există indicaţii alergenice şi nu există nicio garanţie, din partea nimănui, că măştile sunt antiseptice. Oamenii le folosesc „vărsate” ca şi cum ar folosi ace de seringă second hand, şi nimeni nu pare să aibă o problemă cu acest lucru. Reamintim că mucoasa bucală şi respiratorie este o zonă anatomică şi funcţională deosebit de sensibilă, purtătoare deja de floră bacteriană în limite contra-balansate de imunitatea persoanei. Purtarea unei măşti pe figură, zona nas-gură, (sau fular, sau orice) mai multe ore duce la proliferarea florei bacteriene naturale şi auto-infectarea individului. Dacă mai adăugăm şi o mască infectată deja cu bacterii sau viruşi străini, riscul de îmbolnăvire creşte, doar de la purtarea măştii.

La nivel naţional, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pare că doarme în porumb, cu această ocazie. Dar, cu toate acestea, pe websiteul lor https://anpc.ro/ ne învaţă cum să trimitem o reclamaţie. O să trimitem mai multe.

La nivelul UE se presupune că avem Directiva Drepturilor Consumatorului (2011), amendată de Directiva 2019/2161, şi cu toate acestea se promovează unele produse de consum ca în cazul de faţă măştile covid, fără garanţia că de fapt nu ne infectăm de la ele mai rău decât dacă nu le-am purta.

Dacă acceptăm să trăim ca niște animale de sacrificiu, cagulați, mascați, vaccinați, dresați, fără a pune întrebările care contează şi fără a primi răspunsuri la ele, nu e vina guvernului că noi am renunțat la a ne lupta pentru viață, sănătate și libertate, doar din cauza acestui BAU-BAU invizibil numit COVID19.

Parlamentul, Guvernul, Președinția își fac "treaba" distrugând sănătatea, economia, libertatea și viitorul românilor, iar românii stau cască gura năpăsători (prin mască) la politicienii care dictează stări de urgență și de alertă, în disprețul românilor care i-au votat.

Tu, cât o să mai rabzi această umilință zilnică? Înscrie-te în Partidul Noua Dreaptă AZI, cât încă mai avem pentru ce lupta!

  Ing. Florin Măneanu

  Președintele Filialei Mehedinți a Partidului Noua Dreaptă
  Tel: 0735935439
  E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  

 

 

 

 

 

 

 

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...