În acest articol am să vă povestesc când, cum și de ce m-am alăturat Partidului Noua Dreaptă.

​Era o zi frumoasă de primăvară și tocmai revenisem în țară dintr-un proiect academic și de viață, desfășurat în Marea Britanie. Învățasem tot ce se putea învăța despre englezi și occident, mă întorceam acasă mai bogat ca om, cu speranța că situația în România s-a îmbunătățit, dar realitatea era alta. Această experiență, fără îndoială, a devenit parte din personalitatea mea, ajutându-mă să înțeleg lumea mai bine. Deși am trăit ani buni printre străini, departe de familie și țara mea, spiritul național a rămas mereu viu în mine, iar decizia de a reveni în țară am luat-o cu inima. Englezii sunt un popor prosper, cult, cu o economie înfloritoare, o țară în care locuitorii nu au grija zilei de mâine, însă a sta printre ei mi se părea o șansă ratată de a-mi ajuta propria mea țară.

„Iubita mea România”, locul unde sângele strămoșilor mei a udat pământul, în atâtea și atâtea războaie de reîntregire a patriei, nu îmi dădea pace, iar acea amintire s-a încrustat adânc în sufletul meu. Nu pot să trec cu vederea că ei au murit pentru noi, mai precis ne-au lăsat o țară, de care trebuie să fim responsabili, pentru a o lăsa și noi moștenire mai departe, noilor generații de români.

Când am decis să revin în România am făcut-o deci din mai multe motive, între care și datorită activării unor amintiri din copilărie. Îmi amintesc cum zilnic mă trezeam dis de dimineață, fiind în vârstă de 5-6 ani, pentru a porni televizorul și a asculta Imnul Național. Deși pare amuzant, sentimentul național era atât de profund, încât în timp ce ascultam Imnul Național, îmi imaginam că ridic tricolorul deasupra capului, să vadă toți cât de frumos este și cât de mândru sunt de el! Acea senzație de mândrie că sunt român, pe care o simțeam în copilărie, s-a intensificat pe meleaguri străine, făcându-mă să-mi amintesc cine sunt cu adevărat, ce valori am, care e responsabilitatea mea pentru România.​

Implicarea mea politică a început în Arad, oraș în care pe data de 15 Martie 2018 aflasem că va avea loc un eveniment iredentist organizat de UDMR și de separatiștii maghiari. Din ziare aflasem că naționaliștii din Noua Dreaptă vor organiza o contra manifestație, așa că am hotărât să particip și eu la acțiune. Acolo l-am întâlnit pe avocatul Tudor Ionescu, fondatorul și Președintele Partidului Noua Dreaptă.

În urma discuției avute cu domnia sa am decis să mă implic în politică. În perioada cât fusesem plecat în exil am evaluat cu atenție partidele politice naționaliste existente, iar Partidul Noua Dreaptă mi s-a părut cel mai autentic, non-demagogic, original, curat, pur-românesc, care merită investiția mea de suflet și din punct de vedere profesional. 

Cum am ajuns în Arad m-am oprit la Hotelul Ambasador unde a avut loc o conferință de presă fascinantă, în care am simțit ceva deosebit la nivel sufletesc, în timp ce acești bravi români, membri ai Partidului Noua Dreaptă, au pledat pentru Cauza Națională Românească în fața ziariștilor maghiari locali, care veniseră acolo să arunce cu pietre în istoria noastră națională, în memoria eroilor români căzuți în războaiele de reîntregirea patriei și în valorile noastre naționale.

Ne-am deplasat apoi la casa memorială a lui Ștefan Cicio Pop, un mare politician român ardelean care a luptat pentru realizarea Marii Unirii din anul 1918. Am găsit acolo o casă cu fațada devastată, cu plăcuţa comemorativă smulsă cu ranga din peretele, iar alături, unde ar fi trebuit să stea semeț Drapelul României, mai rămăsese doar un ciot rupt din lancea care, iniţial, susținea steagul. Am înlocuit imediat ciotul cu un drapel tricolor nou-nouț și am făcut plângere la autorități, dar acestea nu au luat nici o măsură, “negăsind autorul faptei”.. Această acțiune barbară nu putea fi întocmită, în opinia mea, decât de către separatiștii unguri ce încearcă să distrugă toate edificiile nostre naționale din Ardeal, pe care îl consideră încă parte din visul lor colonial numit Ungaria Mare.

Punctul culminant al acelei zile a avut loc în Parcul Reconcilierii din Arad, unde conducerea UDMR și invitații din Ungaria organizau o acțiune prin care își exprimau dorința lor arzătoare de a revedea Ardealul alipit Ungariei. S-au ținut discursuri revizioniste în maghiară, a fost arborat batjocoritor un drapel de culoare neagră și drapelul Ungariei, pe pământ Românesc. Acolo, noi, naționaliștii veniți din toate colțurile țării, am ales să desfășurăm un mare drapel tricolor și să cântăm imnul „Deșteaptă-te Române!”

 

 

Atmosfera era foarte tensionată, dar atunci am realizat că noi, naționaliștii din Noua Dreaptă, suntem singurii din eșantionul politic naţional care luptă cu adevărat pentru români și România. Pe canalul meu de Youtube „Măneanu Florin” o să găsiți videoclipul înregistrat de mine în acea zi. Acea zi a fost definitorie pentru mine, iar din acel moment am început constituirea Filialei Județene Mehedinți a Partidului Noua Dreaptă, pe care astăzi o conduc alături de o echipă solidă, formată din camarazi de nădejde!


Alegerile locale se apropie și doresc să fac un apel către toți cetățenii municipiului Drobeta Turnu Severin, acum în al nouălea ceas, să sprijine și să se implice efectiv în procesul electoral alături de noi, de naționaliștii din Noua Dreaptă, pentru că noi suntem singura speranță pentru un viitor mai bun, mai drept, mai prosper pentru toți membrii comunității!

Îi sfătuiesc pe toți tinerii care doresc să-și investească într-un mod deosebit de util o parte din timpul lor, buna lor credință, energia și profesionalismul lor într-un partid politic, mai întâi să studieze cu atenție care este țelul suprem al acelei formațiuni politice, discutând direct cu liderii. Dacă nu vă inspiră Omul, nu vă vor inspira nici programele politice create de ei!

Vă invit pe toţi cititorii mehedinţeni ai acestui articol să vă înscrieți în Partidul Noua Dreaptă - Filiala Mehedinţi, completând adeziunea online sau contactându-mă personal la numărul (0735) 935 439.

Ing. Florin Măneanu
Președintele Filialei Mehedinți a Partidului Noua Dreaptă 

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.                                   

 

 

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...