Partidul Noua Dreaptă ia act de actuala criza guvernamentală și constată incapacitatea partidelor parlamentare de a genera o formulă guvernamentală funcțională și stabilă.

Falimentul clasei politice actuale este evident și o nouă generație de politicieni, care să pună românii și România pe primul plan, trebuie să-i ia locul. Însă pentru acest deziderat, alegerile locale și parlamentare din acest an trebuie să ofere ȘANSE EGALE tuturor partidelor, inclusiv celor neparlamentare, înființate recent și care beneficiază de o infrastructură și resurse net inferioare partidelor parlamentare.

Din acest motiv, în calitate de partid de opoziție extraparlamentară, Partidul Noua Dreaptă respinge ideea promovată de PNL, USR și președintele Klaus Iohannis a alegerilor parlamentare anticipate. Respingem deopotrivă și comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare și pledăm pentru alegeri la termen: locale în iunie și parlamentare în noiembrie. Doar în acest fel partidele neparlamentare vor avea timp să pregatească aceste bătălii electorale și să înfrangă monopolul instaurat de partidele politice parlamentare.

Partidul Noua Dreaptă susține totodată organizarea alegerilor locale în două tururi, singurul tip de scrutin care dă o șansă partidelor noi, din opoziția extraparlamentară. Această propunere a fost doar mimată de PNL, care, alături de PSD și UDMR, este direct interesat ca alegerea primarilor să se facă într-un singur tur. Este evident blatul celor trei partide menționate, aceleasi care au adoptat în 2015 Legea 115 care a perpetuat idea păguboasă și antidemocratică a alegerii primarilor într-un singur tur de scrutin, anulând practic șansa partidelor neparlamentare de a caștiga vreo primărie în România.

Tot pentru egalitatea de șanse între competitorii electorali Partidul Noua Dreaptă susține eliminarea subvenției pentru partidele parlamentare. Așa cum partidele neparlamentare pot funcționa din cotizațiile și donațiile membrilor și simpatizanților, la fel pot funcționa și partidele parlamentare.

Insă în condițiile actuale în care spectrul alegerilor anticipate este tot mai actual, în condițiile în care interesul marilor partide este să păstreze alegerea primarilor într-un singur tur și în condițiile în care partidele parlamentare nu vor renunța de bună voie la subvenția generoasă de la Bugetul public, noi, Partidul Noua Dreaptă, susținem necesitatea unirii partidelor naționaliste și propunem public crearea unei alianțe în vederea participării cu șanse sporite la alegerile locale și parlamentare din acest an.

Doar așa vom putea reda speranța românilor și doar așa vor putea ajunge în Primării, în Consilii Locale și Județene dar mai ales în Parlamentul României, acei politicieni pe care românii îi așteaptă de 30 de ani, dedicați edificării unei Românii demne și prospere, independente și suverane.

Tudor Ionescu

Președintele Partidului Noua Dreaptă

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...