Sâmbătă 30 noiembrie a.c., a avut loc Marşul Unităţii Naţionale la Drobeta-Turnu Severin, eveniment public organizat de Partidul Noua Dreaptă, Filiala Mehendinţi, în colaborare cu mai multe asociaţii şi partide, printre care şi Blocul Unităţii Naţionale.

Organizatorul evenimentului, Florin-Ion Măneanu, preşedintele Partidului Noua Dreaptă - Filiala Mehedinţi a declarat: „De câteva ori pe an este bine să ignorăm diferenţele dintre noi şi să facem un efort moral de a ne cinsti împreună eroii neamului căzuţi în luptă sau distruşi de regimul dictatorial predecembrist, fără de care noi, astăzi, nu am mai fi avut o ţară. Acest lucru trebuie reamintit, în fiecare an, în special pentru generaţiile tinere, care nu au memoria trecutului ci au nevoie de o educaţie sănătoasă din partea noastră. În acest sens, vom căuta şi pe viitor soluţiile cele mai bune de a ne adresa în mod corect şi constant tinerilor care au nevoie de o Românie demnă, o Românie cu capul sus în relaţiile internaţionale, o Românie care îşi cunoaşte foarte bine trecutul eroic şi care se inspiră pozitiv din acesta, comemorându-şi eroii şi apărându-şi în mod onorabil valorile istorice, spirituale, independenţa şi prosperitatea.”

La eveniment au participat cetăţeni, reprezentanţi ai unor asociaţii şi partide politice, urmaşi ai victimelor opresiunii comuniste, precum şi reprezentanți ai presei locale.

Participant cu o delegaţie la eveniment, domnul Nicuşor Pescaru, preşedinte al Partidului Dreapta Liberală - Filiala Mehedinți a declarat: „Sunt foarte încântat să particip la acest eveniment, despre care am aflat puţin cu întârziere, din motive obiective. Cred că asemenea acţiuni sunt foarte importante pentru demnitatea noastră, ca români, oameni care ştim să ne apărăm valorile şi să clădim ce este mai bun pe fundaţia aşezată de înaintaşii noştri, prin luptă şi sacrificiu suprem. Începând de anul viitor, ne vom implica şi noi în organizarea acestui eveniment de comemorare a eroilor, care va deveni o tradiţie din ce în ce mai cunoscută, la noi în oraş, la Drobeta-Turnu Severin”.

În timpul marşului s-a arborat Drapelului Naţional şi a fost difuzată muzică patriotică.

Evenimentul se încadrează într-o tradiţie anuală de comemorare a luptătorilor români căzuţi în cele două Războaie Mondiale și a victimelor regimului dictatorial predecembrist.

Biroul de Presă al Partidului Noua Dreaptă - Filiala Mehedinţi
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Tel: 0735935439

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...