“Drapelul este România” spunea Alexandru Ioan Cuza, Domul UniriiPrincipatelor Române. Ȋn spiritul acestor cuvinte, pe data de 24 ianuarie2019, membrii Noua Dreaptă au reuşit, pentru al nouălea an consecutiv, săînfrumuseţeze manifestaţiile “Zilei Unirii Principatelor Române”, bucurândparticipanţii de la “hora unirii” din Piaţa Teatrului prin desfăşurareacelui mai mare drapel tricolor din Târgu-Mureş.

“Hora Unirii” reprezină un simbol al unităţii neamului românesc. Chiardacă, poate, nu se cunosc personal între ei, la auzul acordurilor muzicaleale “Horei Unirii”, românii îşi dau “mână cu mână” şi învârtesc “horafrăţiei”. Tot aşa, la vederea tricolorului ce se desfăşoară în mijlocullor, ei îşi unesc braţele şi înalţă, nu o simplă pânză, ci principalulsimbolulul naţional cu care se identifică şi se recunoaşte orice român,oriunde în lume.

Drapelul nostru tricolor are 90 metri pătraţi (20 metri lungime şi 4.5metri lăţime), a fost confecţionat în anul 2010 şi, de atunci, îl purtămanual prin diverse locuri sacre ale istoriei naţionale (“CâmpiaLibertăţii” de la Blaj, mormântul lui Avram Iancu de la Ţebea, câmpul deonoare de la Oarba de Mureş), îl desfăşurăm frecvent la diversemanifestaţii pe care Noua Dreaptă le organizează în oraşe din întreagaţară, cu diverse ocazii (Bucureşti, Arad, Cluj-Napoca, Sfântu Gheorghe,Miercurea Ciuc, Iaşi sau Chişinău) şi onorăm voluntar diverse manifestaţiiale identităţii naţionale din Târgu-Mureş (Ziua “Unirii Principatelor” –24 ianuarie, Ziua Unirii Basarabiei cu România - 27 martie, ZiuaDrapelului – 26 iunie, Ziua Naţională a României – 1 Decembrie şi altele).De asemenea, drapelul a fost sfinţit în mai multe rânduri în catedraleledin Tg-Mureş. Dimensiunea lui este suficient de mare pentru a nu treceneobservat, dar suficient de mică pentru a fi manevrabil şi a-şi îndeplinimisiunea simbolică de a aduna, a unifica românii în jurul său. Dar cea maiimportantă e bucuria ce se vede pe feţele celor ce-l susţin în celemomente, copiii, părinţi, tineri sau seniori.

Partidul Noua Dreaptă consideră că Centerarului Marii Uniri continuă şi înanul 2019. Noi, membrii acestei organizaţii sperăm să avem ocazia săbucurăm cât mai des mureşenii cu prezenţa drapelului nostru, iarsentimentul mândriei naţionale ce apare la vederea lui să rămână opermanenţă. Astfel, “uniţi sub tricolor”, să putem împreună să nereconstruim ţara frumoasă pe care ne-o dorim. Dacă noi, ca români, nu nevom respecta simbolurile noastre naţionale şi pe noi înşine, cine o vaface?

Biroul de presă al Noii Drepte - Mureş
www.nouadreapta.org

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...