Filiala Noii Drepte din Arad organizeaza astazi un marş comemorativ dedicat celor peste 40.000 de români ucişi între 1848 - 1849 de armatele revoluţionare maghiare, în replică la manifestările provocatoare organizate anual de UDMR în Arad în Parcul Reconcilierii, prin care sunt comemoraţi cei 13 generali vinovaţi de crime împotriva românilor.

Marşul va porni din faţa Catedralei Ortodoxe şi se va desfasura sub motto-ul „Criminalii de război, nu-i comemoraţi la noi!” Angel Popescu, liderul filialei Noua Dreaptă Arad, considera ca: „Este o ruşine faptul că cei 13 criminali sunt comemoraţi la Arad. Aceştia s-au făcut vinovaţi de crime împotriva românilor. Bunicii noştri nu aveau curaj să iasă din case de frica lor, iar acum aceştia sunt comemoraţi pe teritoriul României”.

Angel Popescu a amintit presei din Romania si Ungaria ca statuia generalilor criminali a fost plasată în centrul Aradului la 1890, pe vremea când oraşul era supus administraţiei maghiare. Demontată de către autorităţile române în 1925, după Marea Unire, statuia a fost reinstalată din nou în centrul Aradului în 2004, în timpul guvernării PSD a lui Adrian Năstase, devenind loc de pelerinaj pentru toţi şovinii maghiari din România şi din Ungaria. ”Protestam față de proiectul de lege propus de UDMR privind reducerea pragului de reprezentare de la 20% la 10% pentru folosirea limbii materne în relaţia cu administraţia publică. Totodata, aici, în acest parc, îi comemorăm pe cei 40.000 de români uciși de armatele maghiare în Transilvania la 1848 – 1849. Pe noi acești 13 generali nu ne reprezintă. Statuia generalilor este o ofensă adusă statului român”, a declarat președintele Noua Dreaptă Arad în timp ce preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, participa la manifestările provocatoare din Parcul Reconcilierii alături de activisti revizionisti si iredentisti veniti cu autocarele de la Budapesta.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...