Logo Partidul Noua Dreaptă

Pentru a-şi asigura majoritatea în Consiliul Vladimirescu, primarul Ioan Crişan trebuie să se înţeleagă fie cu ALDE, fie cu Noua Dreaptă.

Cu doar doi consilieri, Partidul Noua Dreaptă ar putea câştiga postul de viceprimar, în condiţiile în care s-ar alia cu partidul primarului Ioan Crişan- PNL, care a câştigat 8 mandate de consilieri, PSD, cu 6 şi ALDE, cu unul, rămânând în opoziţie. La fel de bine, însă, i-ar putea oferi acest post şi ALDE alături de PSD ! Noua Dreaptă are 3 variante: viceprimar în tabăra lui Crişan, deci, la putere, viceprimar cu ALDE şi PSD dar în opoziţie sau tot în opoziţie, cu doi simpli consilieri alături de un viceprimar PSD ! Doar în prima variantă ar urma un mandat relativ calm, celelalte două asigurând toate premisele unui război permanent între primar şi viceprimar!

Deocamdată, preşedintele Partidului Noua Dreaptă Arad, Angel Popescu, evită să spună ce soluţie va alege, transmiţând printr-un Comunicat că „ Am luptat şi vom lupta pentru interesele comunităţilor locale arădene şi credem că orice post important în administraţie trebuie acceptat şi respectat, dacă liderii PSD şi PNL vor sa aibă majoritatea . Nu ne mulţumim cu firimiturile de la masa bogaţilor şi nici nu putem fi luaţi drept naivi. Partidul Noua Dreaptă va da sprijinul celor care ştiu să aprecieze şi să respecte cetăţeanul care plăteşte taxe şi impozite ca aceste funcţii de primar să existe, dar primarul trebuie să fie în slujba cetăţeanului”. Pe de altă parte, nu trebuie să excludem posibilitatea ca primarul să fie sprijinit de singurul consilier câştigat de ALDE, care îi poate asigura majoritatea simplă, fără să mai apeleze la Noua Dreaptă.

Sursa: http://www.aradon.ro/dilema-grea-la-vladimirescu/1653747

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...