Sute de membri ai Partidului Noua Dreapta au aprins torțe în această seară, în centrul Clujului, pentru eroul national Avram Iancu.

 Evenimentul a debutat cu discursuri rostite de liderul Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu și președintele Filialei Cluj-Napoca, Codrin Goia.

”Vrem să arătăm prin acest marş că Avram Iancu nu a murit, cultul său merge înainte, că idealurile pentru care el s-a jertfit sunt valabile şi azi. Am aprins torţe pentru că vrem să demonstrăm că flacăra dreptăţii naţionale a românilor nu s-a stins şi nu trebuie să se stingă niciodată”, a spus președintele partidului, Tudor Ionescu.

”Continuă tradiţia la Cluj-Napoca a Marşului Memorial Avram Iancu şi suntem nevoiţi, din nou, să atragem atenţia asupra pericolelor care se abat asupra României, cum sunt separatismul maghiar, cerinţele maghiarilor de autonomie, formulate de Tokes Laszlo, dar şi invazia islamică, a migranţilor, în Europa, care ar putea ajunge şi la noi, aduşi cu forţa de UE. Noi, aici, ne putem numi apărători ai României faţă de invazia islamică şi cerem demisia premierului Dacian Cioloş pentru că permite aducerea migranţilor şi pentru nerespectarea Constituţiei unde se spune că teritoriul ţării nu poate fi colonizat cu populaţii străine. Acest om nu mai reprezintă România, nu ne mai reprezintă pe noi, ca români”, a adăugat Codrin Goia.

Membrii Partidului Noua Dreapta au pornit în marș pe traseul Piața Mihai Viteazul – str. Regele Ferdinand – str. Memorandumului – Primăria Cluj-Napoca – Casa de Cultură a Studenților – str. Napoca – Piața Unirii – Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu.

S-a scandat: ”Avram Iancu, erou naţional!”, “Unitate națională!”, “Harghita, Covasna, pământ românesc!” si multe alte sloganuri identitare care au însuflețit timp de doua ore atmosfera din centrul Clujului.

Manifestarea s-a încheiat cu apelul tribunilor lui Avram Iancu, făcut de președintele Filialei Târgu Mureș, iar la rostirea numelor, participantii au răspuns cu glas tare: “Prezent!”.

 

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...