Partidul Noua Dreaptă, formaţiunea politică din România la care au aderat în ultimile luni mii de cetăţeni români din Republica Moldova, consideră că pe termen scurt nu există nicio şansă de soluţionare a actualei crize politice din cel de-al doilea stat românesc.

 

Pe de o parte, actualele partide de guvernământ şi-au pierdut credibilitatea şi nu pot constitui o alternativă pentru românii basarabeni. În plus, guvernarea dezastruoasă a partidelor ”pro-europene” nu a făcut decât să sporească procentele partidelor pro-ruse.

Pe de altă parte, protestatarii, în disperare de cauză, sunt dispuşi să înlocuiască actualii oligarhi cu alţi oligarhi la fel de odioşi, care astăzi susţin protestele de stradă. Situaţia este identică cu cea din România, clasa politică de la Chişinău fiind la fel de coruptă şi lipsită de patriotism ca şi clasa politică de la Bucureşti.

Partidul Noua Dreaptă face apel la toate formaţiunile unioniste din Republica Moldova, partide politice şi asociaţii obşteşti, să-şi unească forţele şi să pună bazele unei coaliţii largi care în 2018 - atunci când vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire - să obţină majoritatea mandatelor în Sfatul Ţării. 

Doar astfel vom putea reunifica Naţiunea Română şi cele două state româneşti, România şi Republica Moldova, după modelul RFG/RDG şi în conformitate cu normele dreptului internaţional. Şi doar după reunificare, românii de pe ambele maluri ale Prutului vor putea genera împreună o nouă clasă politică şi vor putea construi o Românie Mare, Demnă şi Puternică, într-o Europă a statelor şi naţiunilor independente şi suverane.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...