Membrii Partidului Noua Dreaptă au sărbătorit ca în fiecare an Ziua Naţională la Sfântu Gheorghe, alături de românii din judeţul Covasna. 

Ca în fiecare an, Ziua de 1 Decembrie a fost precedată de provocări anti-româneşti, menite să umbrească bucuria aniversării a 97 ani de la Unirea Transilvaniei cu Patria-Mamă România: cu doar 3 zile înainte de Ziua Naţională separatiştii maghiari au organizat un miting la Miercurea Ciuc unde au cerut autonomia aşa-zisului ”ţinut secuiesc” iar în dimineaţa Zilei de 1 Decembrie, la Sfântu Gheorghe, Tricolorul românesc de pe catargul monumentului Ostaşului Român a fost furat şi înlocuit cu un drapel secuiesc.

Tot în dimineaţa Zilei de 1 Decembrie separatiştii maghiari şi-au trecut în palmares şi primul atentat terorist, din fericire dejucat, prin încercarea de detonare a unui dispozitiv exploziv chiar în mijlocul participanţilor la manifestările organizate de Ziua Naţională la Târgu Secuiesc. 

Noua Dreaptă a avertizat constant în ultimii 15 ani că tineretetul maghiar e radicalizat şi instruit în tabere finanţate chiar de statul român prin Consiliile judeţele Harghita şi Covasna. Un exemplu elocvent este EMI Tabor organizată în fiecare an în România cu finanţarea Consiliului Judeţean Harghita şi ajunsă la cea de a 11-a ediţie! Aceste finanţări sunt publice şi niciodată Curtea de Conturi nu le-a considerat ilegale. Iată însă că acum decontăm laxitatea şi corupţia endemică a instituţiilor Statului Român care au tutelat indirect activităţile acestor organizaţii deschis anti-statale, anti-constituţionale şi anti-româneşti! 

Partidul Noua Dreaptă cere condamnarea teroristului separatist maghiar Beke Istvan Attila la maximul pedepsei prevăzute pentru infracţiunile de acţiuni împotriva ordinii constituţionale şi nerespectarea regimului materiilor explozive. Cerem totodată interzicerea activităţii "Mişcării Tinerilor din cele 64 de Comitate" (HVIM), "Tinerii Maghiari din Ardeal" (EMI), "Noua Gardă Maghiară", ”Oastea Haiducilor”, ”Garda Secuiască” şi a tuturor organizaţiilor anti-româneşti înregistrate în România sau Ungaria. 

Dacă şi de această dată justiţia va ezita în pronunţarea unei hotărâri ferme, România se va confrunta în anii următori cu o recrudescenţa a activităţilor separatiste cu caracter terorist, după modelul PKK din Turcia sau al Organizaţiei Separatiste Basce ETA din Spania. 

Partidul Noua Dreaptă va rămâne în continuare alături de românii din Covasna şi Harghita, abandonaţi de statul român şi marginalizaţi de autorităţile locale de la UDMR, PCM sau PPTM şi va continua să fie principalul promotor al Unităţii Naţionale şi al combaterii separatismului maghiar, în toate formele sale.

 

 

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...