×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: [ROOT]/images/italiasept2015

×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Filiala Noua Dreaptă Italia a organizat luni 31 august un simpozion cu ocazia Zilei Limbii Române, sărbătoare identitară marcată în aceeași, 31 august, atât în România cât și în al doilea stat românesc, Republica Moldova.

 

 

 Pentru prima oara Ziua Limbii Române a fost sărbătorită și la Palermo, evenimentul fiind salutat de domnul prof. dr. Tudor Ghoerghe Grosu, președintele Asociației Social-Culturale “Mihai Eminescu” și de domnul Vitalie Ciobanu, președintele Asociației Dacia, simpozionul fiind onorat cu prezenta de români care muncesc în Palermo dar și de confrați italieni care au dorit să fie alături de comunitatea românească la ceas de sărbătoare.

Răzvan Vrânceanu, președintele filialei Noua Dreaptă Italia, s-a adresat celor prezenți subliniind faptul că limba română reprezintă fundamentul identității naționale a românilor de pretutindeni și a amintit confraților italieni că limba română este cea mai apropiată de limba care se vorbea la Roma în urmă cu 2000 de ani. Domnul Răzvan Vrânceanu a vorbit și despre necesitatea unificării diasporei româneşti şi a celei moldoveneşti şi elaborarea unei strategii unitare de apărare şi promovare a intereselor etnicilor români din Italia, spunând că Noua Dreaptă Italia doreşte să-i unească pe toţi românii care şi-au stabilit reşedinţa în Italia, fie că sunt cetăţeni ai României sau ai Republicii Moldova, să îi ajute în păstrarea identităţii naţionale româneşti şi ortodoxe.

Domnul Răzvan Vrânceanu a condamnat în cuvântarea sa asociaţiile axate pe ”etno-business” dar şi Institutul Limbii Române, care nu a înființat nicio grupă pentru copiii români din Palermo, anunțând faptul că Noua Dreaptă Italia va organiza din 2016 cursuri gratuite de limba română pentru copiii români de vârstă şcolară din Palermo. Inițiativa a fost salutată de cei prezenti, mulți dorindu-și ca grupa să înceapă chiar din această toamnă.

Biroul de presă al Noii Drepte Italia
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

{vsig}italiasept2015{/vsig}

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...