21. sept. 2014Marşul de comemorare Foto : JA

Noua Dreaptă Arad a primit aviz favorabil pentru adunarea publică dedicată comemorarii celor 40.000 de români asasinaţi în Transilvania la 1848-1849 de trupele maghiare comandate de cei 13 generali pe care UDMR îi omagiază pe 06 octombrie, în Parcul reconcilierii.

 Angel Popescu, preşedintele Asociaţiei Noua Dreaptă Arad susţine că avizul favorabil pentru mitingul din 06 octombrie 2014, s-a obţinut doar atunci când s-a adus la cunoştinţa membrilor comisiei pentru avizarea adunarilor publice că va fi acţionată în instanţă, în contencios administrativ,după ce, pe data de 19.09, refuzase să acorde avizul.

„Unii membrii ai comisiei au făcut presiuni asupra reprezentantului Noii Drepte prezent la comisie, în vederea modificării zilei mitingului, pentru a nu-i deranja pe cei care vin să-i comemoreze pe cei 13 generali (nişte criminali responsabili de moartea a 40.000 de romani) care se vor afla la Catedrala Catolică”, susţine Angel Popescu.Acesta adaugă că „Noua Dreaptă Filiala Arad respinge categoric iniţiativa legislativă lansata de UDMR, la Cluj, cu privire la autonomia ţinutului regional secuiesc (respectiv judetele Harghita,Covasna şi întreg judeţul Mures).

 

Singura noutate adusă de acest proiect de lege este revendicarea în întregime a judeţului Mureş, ceea ce depăşeşte cu mult limitele aşa-zisului ”ţinut secuiesc”. Explicaţia este cât se poate de pragmatică: România are a treia rezervă de gaze din Uniunea Europeană (după Olanda şi Marea Britanie) şi peste 60% din totalul producţiei de gaze naturale din România este extrasă pe teritoriul judeţului Mureş! Miza este deci economică şi tare mă tem că o mare putere de la est sau de la vest urmăreşte anularea independenţei energetice a României, cum bine a sesizat preşedintele Noii drepte, Tudor Ionescu”. Nu în ultimul rând, Noua Dreaptă îi atrage atenţia lui Kelemen Hunor ca, la comemorarea din 06 octombrie, la Arad, să nu îşi permită să vorbească despre autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc, pentru că aceasta ar constitui o sfidare şi o provocare a românilor.

Simion Todoca
http://www.aradon.ro/noua-dreapta-arad-poate-comemora/1459092

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...