Noua Dreapta, prin filiala Timisoara, a organizat in ultimii ani mai multe marsuri de protest impotriva mafiei imobiliare din orasul de pe Bega. Organizatia a atras, astfel, un semnal de alarma asupra influentei tot mai nefaste a clanurilor tiganesti din Timisoara si din alte zone ale tarii.

In ultimele doua decenii, clanurile tiganesti, cu complicitatea autoritatilor locale, au pus stapanire pe o buna parte a centrului civic din oras. Prin teroare, santaj si coruperea unor reprezentanti ai autoritatilor publice, mafia tiganeasca a acaparat mare parte din imobilele din centrul Timisoarei. Dupa acapararea cladirilor, prin metode care uneori au sfidat absurdul (multi dintre tigani s-au declarat urmasi ai sasilor si svabilor banateni care au plecat in epoca ceausista), a urmat teroarea stradala, Politia si Jandarmeria aratandu-se deseori neputincioase fata de "civilizatia" acestor clanuri, civilizatie tradusa prin nunti zgomotoase in mijlocul strazii, violente fata de reprezentantii mass-media si amenintari fata de vecinii romani care, speriati, sunt nevoiti sa vanda casele pe nimic acestor infractori.

Joi, 13 octombrie, Politia a facut uz de forta pentru a perchezitiona cateva palate tiganesti din Timisoara. Noua Dreapta saluta acesta interventie, chiar daca la originea acestor controale nu sta, din pacate, dorinta autoritatilor romane de a elimina mafia imobiliara din Timisoara si din alte orase mari ale tarii, ci o sesizare formulata de Fiscul German, care reclama ca tiganii timisoreni ar fi pagubit statul german cu aproape 2 milioane de euro.

Noua Dreapta spera ca aceste perchezitii nu vor fi singulare si vor constitui doar un prim pas in normalizarea vietii sociale din Timisoara. Consecventa misiunii sale, Noua Dreapta va actiona in continuare pentru garantarea sigurantei cetatenilor prin eradicarea clanurilor interlope care au pus stapanire pe Romania. Biroul de presa al Noii Drepte

Timisorenii au spus NU clanurilor interlope tiganesti si mafiei imobiliare (2011)
http://www.nouadreapta.org/actiuni_prezentare.php?idx=358
Mars impotriva clanurilor interlope la Timisoara (2010)
http://www.nouadreapta.org/actiuni_prezentare.php?idx=324
Mars de protest impotriva mafiei imobiliare (2008)
http://www.nouadreapta.org/actiuni_prezentare.php?idx=204
Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...