Luând act de declaratiile iresponsabile ale Ministrul Mediului, Laszlo Borbely (UDMR), ca si ale Presedintele Partidului Civic Maghiar filiala Mures, Laszlo Gyorgy, conducerea Noii Drepte tine să facă următoarele precizări:

1. Vicepresedintele UDMR Laszlo Borbely a săvârsit o impolitete si un grav act de discriminare atunci când a instigat la limitarea accesului unor cetăteni români la manifestările organizate de Ziua Natională a României la Târgu Mures, spunând: “Cred că Primăria nu ar trebui să avizeze asemenea actiuni, care clar atâtă pe unii împotriva altora”.

2. Noua Dreaptă atrage atentia ministrului cu mintea înfierbântată că municipiul Târgu Mures nu este nici feuda sa personală si nici a presedintelui UDMR Marko Bela care in urmă cu cateva zile declara la sedinta solemnă dedicată zilei de 1 Decembrie că maghiarii au trăit acest moment "ca o pierdere, pierzându-si statalitatea de până atunci". Noi ii atragem atentia că este ministru în guvernul unui “stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil”, în care toti cetătenii “sunt egali în fata legii si a autoritãtilor publice, fără privilegii si fără discriminări.” Perioada Unio Trium Nationum cand românii erau exclusi de la orice formă de participare politică sau socială, este de mult apusă! Ungurii nu mai sunt stăpâni absoluti iar românii nu mai sunt natiune “tolerată”. Acestea sunt realităti pe care ar trebui să le aibă în vedere înainte de a face declaratii cu caracter discriminatoriu si anticonstitutional.

3. In calitatea domniei sale de ministru, ne-am fi asteptat să cunoască mai bine legile Statului Român, măcar Constitutia României care este legea fundamentală si care statuează în articolul 39 Libertatea întrunirilor. De asemenea, ne-am fi asteptat să înfiereze cu acelasi aplomb si intentia unorgrupãri extremiste paramiliatare maghiare de a veni în România, la Cluj, cu ocazia Zilei Nationale a României. Să intelegem că domnii Laszlo Borbely si Laszlo Gyorgy au simpatii fascisto-horthyste? Sau că maghiarii din Ungaria sunt bineveniti în Cluj si Mures dar românii din Banat sau Oltenia – nu? Cu ce drept decideti dvs. cine are voie si cine nu are voie sa vină în “secuime”?

4. De asemenea, Laszlo Borbely ne mai acuză fără nicio dovadă că am organiza "actiuni care exced cadrul legal", probabil în încercarea de a distrage atentia opiniei publice de la manifestarea anuntată pe 1 Decembrie la Târgu Mures de Cercului de Prieteni „Jobbik", înfiintat pe lângă cabinetul europarlamentarului Szegedi Csanad.

5. In ceea ce ne priveste, îi asigurăm pe toti cei interesati că nu ne poate nimeni opri să sărbătorim Ziua Natională în tara în care ne-am născut, indiferent de judet sau oras. Nimeni nu le poate interzice unor cetăteni români, membri ai unei organizatii non-guvernamentale perfect legale, să participe la sărbătorirea Zilei Nationale a României. Subliniem încă o dată că vom fi prezenti pe 1 Decembrie la Târgu Mures, pentru aceasta nefiindu-ne necesar vreun pasaport, după cum probabil încă mai visează cu ochii deschisi unii lideri ai maghiarilor.

Asigurăm totodată toate părtile interesate că manifestarea Noii Drepte din Târgu Mures va fi una civilizată si se va încadra ca de obicei în cea mai perfectă legalitate. Mergem la Târgu Mures pentru a ne bucura de Ziua Natională si nu vom răspunde provocărilor, ori de unde ar veni ele.

Liderul Noii Drepte,

Av. Tudor Ionescu
Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...