Luând act de declaratiile iresponsabile ale primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, fãcute în cadrul conferintei de presã organizate miercuri 18 noiembrie a.c., conducerea Noii Drepte tine sã facã urmãtoarele precizãri:

1. Primarul Antal Arpad a sãvârsit o impolitete si un grav act de discriminare atunci când a instigat la limitarea accesului unor cetãteni români la manifestãrile organizate de Ziua Nationalã a României la Sfântu Gheorghe, spunând: "nu cred cã e bine sã vinã oameni de la Timisoara, Bucuresti, Botosani si Gorj, sã ne spunã nouã al cui e pãmântul pe care trãim - noi stim foarte bine si sã ne lase în pace".

2. Noua Dreaptã atrage atentia edilului cu mintea infierbântatã cã municipiul Sfântu Gheorghe nu este nici feuda sa personalã si nici a candidatului UDMR la presedintia României, Kelemen Hunor, pentru care "România este stat national doar pe hârtie"! In plus, îl sfãtuim pe domnul Antal Arpad sã nu uite cã judetul Covasna este însãsi inima României, atât din punct de vedere geografic cât si din punct de vedere istoric, pe teritoriul asa zisului "tinut secuiesc" aflându-se cea mai mare concentrare de cetãti si vestigii dacice.

3. Il asigurãm totodatã pe domnul Antal Arpad Andras cã nu ne trebuie nicio autorizatie pentru a sãrbãtori Ziua Nationalã în tara în care ne-am nãscut, indiferent de judet sau oras. Subliniem încã o datã cã vom participa alãturi de alte mii de români la festivitãtile aniversare de la Catedrala Ortodoxã si din Piata Mihai Viteazul, pentru aceasta nefiindu-ne necesar vreun pasaport, dupã cum probabil încã mai viseazã cu ochii deschisi unii lideri ai maghiarilor.

4. Ipocrizia primarului Antal Arpad nu cunoaste însã limite, fiind de notorietate faptul cã în fiecare an acesta refuzã sã participe la sãrbãtoarea de 1 Decembrie, probabil întrucât seful sãu politic, Marko Bela, a declarat anul trecut cã "Ne doare Trianonul si ne doare 1918. Dupã alegeri e sãrbãtoarea nationalã a României, dar evenimentul nu ne bucurã, ne doare, pentru cã acea întorsãturã a istoriei a însemnat 70 de ani de agonie”2.

5. Primarul Antal Arpad ne lipeste cu generozitate si o serie de etichete abuzive, între care cea de "fascism", probabil în incercarea de a distrage atentia opiniei publice de la adevãratii fascisti din Jobbik, Garda Maghiarã, Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM) sau Tinerii Maghiari din Ardeal (EMI), care în repetate rânduri au sustinut discursuri antiromânesti si au fluturat drapelele hortyiste la manifestãrile oficiale ale autoritãtilor locale din Covasna si Harghita. Asta ca sã nu mai pomenim de fruntasii UDMR si PCM care se fac vinovati de promovarea cu obstinatie a cultului criminalului de rãzboi Wass Albert.

6. Complet lipsit de simtul ridicolului, primarul Antal Arpad "uitã” de asemenea cã se face direct rãspunzator de promovarea unor atitudini antiromânesti, revizioniste si anticonstitutionale si îndeamnã fatis la sãvârsirea unor abuzuri împotriva membrilor Noii Drepte, fãcând apel la interventia unor institutii ale Statului Român pe care si Noua Dreaptã le-a sesizat în repetate rânduri [345678910] atunci când articolul 1 din Constitutie si Siguranta Nationalã au fost puse în pericol de anumiti reprezentanti ai maghiarilor care au initiat si organizat manifestãri anticonstitutionale si antistatale.

7. In incheiere, facem apel la toti românii din Sfântu Gheorghe si din toatã tara (dar si la cetãteanul român Antal Arpad!), sã fie prezenti marti 1 Decembrie în centrul municipiului Sfântu Gheorghe pentru a ne bucura cu totii de aniversarea Zilei de 1 Decembrie - Ziua Nationalã a României!

Liderul Noii Drepte,

Av. Tudor Ionescu

Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...