Românii ardeleni, prin vocea filialei Brasov a miscãrii patriotice Noua Dreaptã, îsi exprimã dezaprobarea fatã de organizarea unei noi editii a taberei EMI (EMI Tabor), o manifestare care a dovedit si în trecut cã promoveazã atitudini antiromânesti, revizioniste si anticonstitutionale.

Tabãra, organizatã de cãtre Asociatia Tinerilor Maghiari din Ardeal (EMI), va alea loc la Gheorgheni (jud. Harghita) între 5 si 9 august. În cadrul taberei se vor dezbate teme legate de autonomia asa-zisului „tinut secuiesc”, formarea în România a unor partide dupã modelul Jobbik, scindarea pe criterii etnice a Universitãtii Babes-Bolyai si prezentarea istoriei grupãrii „Garda Zdentãrosilor”, responsabilã de masacre împotriva românilor în timpul ocupatiei horthyste.

La aceste dezbateri vor participa reprezentanti ai miscãrilor politice extremiste din Ungaria, cum ar fi Jobbik si Garda Maghiarã, scoasã de curând în afara legii de cãtre autoritãtile ungare, dar si reprezentanti ai extremismului maghiar autohton: Tokes Laszlo, Toro T. Tibor, Soos Sandor sau Patrubany Miklos.

Considerãm ca fiind un act deosebit de grav faptul cã aceastã manifestare este finantatã din bugetul public al judetului Harghita cu 5000 de lei, prin hotãrârea iresponsabilã a presedintelui Consiliului Judeþean Harghita, Borboly Csaba, în condiþiile în care judetul Harghita dispune de unul dintre cele mai sãrace bugete din România!

Noua Dreaptã Brasov mai doreste sã reaminteascã faptul cã în editia de anul trecut a taberei EMI, participantii au fãcut (fãrã a fi stingheriti de autoritãti) elogiul criminalului de rãzboi condamnat Albert Wass, iar avocata Eva Maria Barki a cerut explicit unirea Transilvaniei cu Ungaria.

În consecintã, membrii filialei Noua Dreaptã Brasov, alãturi de reprezentanti ai filialei Noua Dreaptã Neamt intentioneazã sã se deplaseze în ziua de 9 august în localitatea Gheorgheni, pentru a deºfãºura o acþiune de tractaj si informare în rândul populatiei locale cu privire la actiunile antiromânesti care se desfãsoarã în oras.

Cristian Grigorasi

Responsabilul Departamentului pentru românii din Harghita si CovasnaBiroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...