Comunicat 2008-03-16

In legatura cu incidentele care au avut loc la Cluj in data de 15 martie, Noua Dreapta face urmatoarele precizari:

1. Filiala Noua Dreapta Cluj a organizat sambata 15 martie a.c. un miting impotriva separatismului maghiar si in sprijinul articolului 1 din Constitutie care prevede ca "România este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil".

2. mitingul autorizat al Noii Drepte Cluj s-a desfasurat in conditii normale, singurele provocari venind din partea a doi etnici maghiari care au proferat gesturi obscene la adresa manifestantilor si care, potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Cluj, au fost condusi la sediul Sectiei nr. 1 Politie, unde au fost identificati si sanctionati conform Legii nr. 61/91 republicatã cu amendã în valoare de 200 lei.

3. al doilea incident, relatat cu generozitate de presa, in care tanarul de etnie maghiara Leszai Lehel ar fi fost agresat fizic de doi presupusi membri ai Noii Drepte, a avut loc, potrivit declaratiilor victimei, in jurul orei 10:30, deci inaintea inceperii mitingului Noii Drepte care a avut loc intre orele 11:00 - 12:00. De asemenea, incidentul a avut loc in afara ariei de desfasurare a manifestarii autorizate (mitingul a avut loc in Piata Mihai Viteazu, iar incidentul s-a petrecut in zona Bulevardului 21 Decembrie). In mod evident anumiti jurnalisti au sacrificat adevarul pe altarul senzationalului scriind ca incidentul a avut loc dupa si ca urmare a mitingului Noii Drepte.

4. Noua Dreapta a precizat in chiar ziua incidentului ca cei doi agresori nu sunt membri ai filialei Noua Dreapta Cluj iar organele de politie au facut cercetarile necesare si au confirmat acest lucru.

5. Ceea ce o anumita parte a presei a prezentat drept un conflict inter-etnic a fost in fapt o altercatie intre minori (atat victima cat si faptuitorii), generata insa de gestul provocator al victimei Leszai Lehel care a defilat cu drapelul maghiar pe strazile minicipiului Cluj-Napoca, incalcand flagrant prevederile Legii nr. 75/1994.

Respingand orice actiune ilegala sau violenta indreptata impotriva vreunei minoritati ori asupra adversarilor nationalismului, Noua Dreapta s-a manifestat intotdeauna in limitele legii. Nu avem nici intentia si nici interesul sa incalcam legislatia in vigoare, asa ca nu o vom face si nici nu vom indemna vreodata pe altcineva sa o faca.




Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.g

 

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...