Comunicat 2005-01-10

Noua Dreapta a luat act cu profunda ingrijorare de numirea domnului Gyorgy Ervin in functia de prefect al judetului Covasna. Comentind aceasta numire, premierul Tariceanu a afirmat ca nationalitatea prefectului de Covasna nu este relevanta si ca "in post-tranzitie nu avem tabuuri sau bariere mentale legate de nationalitate". Domnul Tariceanu da dovada de naivitate sau omite cu buna stiinta adevarata problema: nu nationalitatea prefectului ingrijoreaza populatia romaneasca, ci apartenenta acestuia la UDMR. Acest partid fondat exclusiv pe criterii etnice, un partid a carui principala arma o reprezinta santajul politic, este unul din principalii factori de instabilitate pe scena politica romaneasca. In calitate de parazit al fiecaruia dintre ultimele guverne post-decembriste, UDMR poarta o vina insemnata pentru actuala situatie dezastruoasa a tarii. Pe plan local, in judetele pe care le domina din punct de vedere politic, UDMR a dus o necontenita campanie de instigare la ura impotriva populatiei romanesti si impotriva insemnelor statului roman. 

 

In aceste conditii, ii contestam domnului Gyorgy Ervin si oricarui alt reprezentant al UDMR capacitatea de a reprezenta cu onestitate Guvernul Romaniei in judetul Covasna si cerem premierului Tariceanu revocarea imediata a acestuia si numirea unui prefect din partea altui partid al coalitiei. Ne manifestam totodata ingrijorarea cu privire la tentativele de subminare a echilibrului politic din judetul Covasna si de transformare a acestui judet intr-un dominion al partidului etnic UDMR, intr-o enclava scoasa de facto de sub controlul autoritatilor statului roman. 

 

Salutam actiunea hotarita a societatii civile romanesti din judetul Covasna si ne exprimam intreaga solidaritate cu cele noua organizatii civice care au luat deja atitudine in aceasta privinta. 

 

Anuntam pe aceasta cale ca Forumul Crestin Noua Dreapta se va implica activ in solutionarea acestei crize politico-administrative si va actiona in continuare in mod hotarit pentru apararea drepturilor si intereselor romanilor din judetul Covasna. 

 

Vicepresedinte, 

Dan Ghita

Biroul de Presa al Noii Drepte 

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...