Comunicat 2003-09-01

Am aflat cu stupoare, din presa de ieri, ca tiganii din Romania au pus bazele unei noi structuri statale. Bulibasa Stanescu Ilie, autointitulat "regele international al tiganilor", s-a inscaunat in Catedrala de la Curtea de Arges, in baza "cutumelor" acestei etnii. Tiganii din Romania au acum trei "suverani": doi "regi" si un "imparat". Iata asadar cum, in plin proces de integrare europeana, Romania se intoarce la tribalism. 

 

Nu stim daca mai sus-pomenitele cutume tin cont de legile romanesti in vigoare. Noi consideram ca nu, atata vreme cat aceasta caricatura de rege se face vinovat, prin "inscaunarea" sa, de incalcarea evidenta a Constitutiei Romaniei, care la art.1, alin.2., stipuleaza clar: "forma de guvernamant a statului roman este REPUBLICA"(subl.ns.). 

 

Ce putem deduce de aici? In mod logic, ca supusii celor trei "suverani" nu mai sunt de facto cetateni romani, ei facand parte din structuri statale paralele, si deci isi pot lua libertatea de a nu mai respecta legile romanesti. Nici nu ar fi primul exemplu de acest tip, ei avand si un sistem juridic care il inlocuieste pe cel oficial ("staborul", judecata tiganeasca). 

 

De parca nu ar fi fost de ajuns, bulibasa Stanescu a fost incoronat in Catedrala din Curtea de Arges, de un sobor de preoti ortodocsi! Avand in vedere ca acest locas de cult a servit ca loc de incoronare pentru o serie de domnitori romani, trebuie sa intelegem ca Stanescu este "unsul lui Dumnezeu" si urmasul acestora? 

 

Asocierea nefericita intre fostii monarhi legitimi ai Romaniei si aceste "caricaturi domnesti" duce, in afara granitelor tarii, la amplificarea confuziei intre poporul roman, in ansamblul sau, si tiganii din Romania. In conditiile in care, in general, "ambasadorii" acestei etnii peste hotare s-au facut remarcati prin acte antisociale si infractiuni, consideram ca imaginea externa a tarii nu poate avea decat de suferit. 

 

Avand in vedere cele mai sus, in calitate de cetateni romani responsabili si cu respect fata de lege, conducerea Forumului Crestin "NOUA DREAPTA" solicita public raspuns la urmatoarele intrebari, din partea autoritatilor competente: 

 

1. Care este pozitia Guvernului Romaniei, a Ministerului Administratiei si Internelor si a Presedintiei Romaniei, fata de aceasta structura statala paralela, si cum se intentioneaza sanctionarea incalcarii atat de evidente a Constitutiei? 

 

2. Cum priveste Ministerul de Externe aceasta noua palma data eforturilor de imbunatatire a imaginii tarii in randul natiunilor civilizate? 

 

3. A girat oficial aceasta mascarada, Biserica Ortodoxa Romana, prin Episcopul Argesului si Muscelului, P.S. Calinic? Daca a fost doar o initiativa proprie a preotilor implicati, ce masuri se vor lua impotriva acestora, avand in vederea gravitatea actului? 

 

Reamintim: in Constitutia Romaniei se prevede, la art. 16, ca "nimeni nu este mai presus de lege". Asteptam un raspuns la intrebarile de mai sus si cerem luarea masurilor ce se impun. 

 

 

 

Biroul de Presa al Noii Drepte  

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...