Sute de membri şi simpatizanţi ai Noii Drepte au sărbătorit Ziua Naţională a României în municipiului Sfântu Gheorghe, reşedinţa judeţului Covasna.

 

 “Marşul Unirii” a reunit militanţi din toate judeţele ţării care au dorit să aniverseze 95 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România într-o zonă unde formaţiunile politice ale minorităţii maghiare controlează primăriile şi consiliile locale şi judeţene.

Acţiunea Noii Drepte nu a fost însă lipsită de incidente, un grup de circa 20 de extremişti unguri întâmpinând cu înjurături şi scandând ”Szekelyfold nem Romania” (ţinutul secuiesc nu e România) coloana de manifestanţi cu steaguri tricolore. Jandarmii au format un cordon între românii pregătiţi de sărbătoare şi agitatorii maghiari, doi dintre aceştia fiind ridicaţi şi duşi la sediul Jandarmeriei Covasna unde au fost amendaţi contravenţional.

Pe de altă parte, românii din Sfântu Gheorghe au fost deosebit de încântaţi, la fel ca şi în anii precedenţi, de prezenţa naţionaliştilor de la Noua Dreaptă în oraşul lor, declarând că astfel au prins şi ei curaj să se bucure public, cum se cuvine, de Ziua Naţională. Măcar pentru o zi, marea de drapele tricolore a fost mai vizibilă decât steagurile aşa-zisului “ţinut secuiesc” pe străzile din Sfântu Gheorghe!

După acţiunea din Sfântu Gheorghe, membrii Noii Drepte au organizat un marş similar şi în Braşov, până în Piaţa Sfatului unde s-au bucurat împreună cu braşovenii de sărbătoarea Zilei Naţionale.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...