Filiala Noua Dreaptă Timişoara a organizat sâmbătă 5 octombrie a.c. marşul împotriva agresivităţii crescânde a clanurilor interlope şi a mafiei imobiliare ţigăneşti care în ultimii 20 de ani a acaparat zone întregi ale orașului.

 

 Coloana de manifestanţi a pornit în jurul orei 17:00 din Piaţa Traian, a trecut prin faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean Timiş, traseul urmând apoi bulevardul C.D. Loga, o stradă asediată de mafia imobiliară ţigănească. Aici manifestanţii au scandat “Cârpaci, Stancu, la puşcărie!”, aluzie la unele din cele mai temute clanuri ţigăneşti din mafia imobiliară.

Punctul terminus al acţiunii a fost platoul din faţa statuii poetului şi militantului naţionalist Mihai Eminescu, din centrul oraşului, unde liderii Noii Drepte au rostit scurte cuvântări. „Noua Dreaptă organizează acest marş împotriva clanurilor interlope din Timişoara din acelaşi motive pentru care am organizat şi în anii anteriori marşuri similare: pentru a-i trezi la realitate pe timişoreni, pentru a-i trezi la luptă pe timişoreni, pentru a-şi recâştiga oraşul care a căzut sub influenţa acestor clanuri interlope. Din păcate, Timişoara a ajuns să nu mai fie comparată cu Mica Vienă, ajungând un oraş unde clanurile interlope fac legea. Aceste clanuri îşi reglează conturile în plină stradă, ziua-noaptea, cu arme albe, punând în pericol siguranţa cetăţenilor acestui oraş”, a declarat în fața presei avocatul Tudor Ionescu, liderul național al Noii Drepte.

Întrebat de reporterii Timiş Online dacă prin aceste marşuri de protest, care sunt organizate deja de cinci ani consecutiv, Noua Dreaptă a reuşit să schimbe ceva în Timişoara, Tudor Ionescu a răspuns: „Mulţi spun că nu vom rezolva nimic prin aceste marşuri. Dar eu i-aş întreba pe aceşti cârcotaşi, ce este de preferat, să stăm cu toţii în case şi să nu facem nimic? Eu sunt sigur că aceste marşuri sunt un semnal că timişorenii s-au săturat şi, încet-încet, încep să-şi recâştige oraşul care, din păcate, în timpul administraţiei Ciuhandu l-au cedat practic acestor clanuri mafiote”.

Liderul Noii Drepte a mai fost întrebat dacă se teme de reacţiile interlopilor ţigani, mai ales după aceste afirmaţii şi acţiuni de stradă. “Noi ne-am asumat în momentul în care am păşit în stradă şi represaliile. Daca am face ce fac majoritatea timişorenilor, adică să nu facem şi să nu spunem nimic, ar fi mai bine? Eu cred ca ar fi mai rau. Prin aceste manifestări noi încercăm să dăm curaj timişorenilor, să le dăm curaj să iasă în stradă având în vedere că nu există alte alternative şi alte modalităţi de acţiune în acest moment pentru ca insituţiile să îşi facă treaba. Instituţii ce sunt plătite din taxele şi impozitele noastre. Plătim taxe şi impozite şi astfel trebuie să primim înapoi servicii de calitate din partea acestor instituţii. Inclusiv din partea poliţiei care trebuie să asigure ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţenilor pe străzi”, a declarat Tudor Ionescu intr-un interviu acordat celor de la Vocea Timişului.

“Ne-am adunat aici pentru a atrage atenţia asupra unei probleme cu care se confruntă oraşul nostru, probleme create de o minoritate care refuză să se supună legilor, călcând în picioare pe oricine le iese în cale. Au ajuns să facă legea la noi în oraş şi chiar la noi în ţară, dar cei care sunt de vină pentru această situaţie suntem noi, pentru că acceptăm această situaţie, aceste nereguli fără să reacţionăm. Nu ajunge să urlăm pe internet, trebuie să ieşim în stradă, să punem presiune pe autorităţi să îşi facă treaba”, a spus la rândul lui Bogdan Popa, preşedintele Noua Dreaptă Timişoara.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...