Cu prilejul celebrarii zilei de 9 mai - Ziua Independentei de stat a Romaniei, filiala Noua Dreapta Bistrita a organizat Mitingul pentru o Românie independentă şi suverană.

 


Manifestarea a debutat în acordurile Imnului Naţional in zona pietonala Liviu Rebreanu din centrul istoric al orasului Bistriţa şi a continuat cu luările de cuvânt ale liderilor locali şi naţionali ai Noii Drepte.

Exprimandu-si recunostinta fata de cei peste 10.000 de eroi ai Armatei Romane care au facut sacrificiul suprem pentru atingerea acestui ideal national, membrii Noii Drepte au protestat faţă de modul în care autoritatile locale si centrale s-au obisnuit sa aniverseze pe 9 mai "Ziua Europei" sau "Ziua victoriei impotriva fascismului", uitand in mod rusinos de 9 mai - Ziua Independentei Romaniei.

Vorbitorii au tinut totodata sa precizeze ca pentru romani si Romania "victoria impotriva fascismului" a insemnat in fapt inceputul a 50 de ani de tiranie comunista, pierderea unei treimi din teritoriul national, Basarabia, Bucovina de Nord si tinutul Herta ramanand captive in componenta URSS, deportarea a sute de mii de basarabeni si bucovineni in pustiurile Siberiei si dictatura partidului unic comunist.

Liderul Noii Drepte, Tudor Ionescu, a condamnat in cuvantarea sa declaratiile iresponsabile si anti-nationale ale presedintelui Traian Basescu, care de cativa ani s-a facut purtatorul de cuvant al proiectului anti-national denumit cu cinism "Statele Unite ale Europei", cu toate ca a jurat in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, cu mana pe Biblie si pe Constitutia Romaniei, sa apere "suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei".

In acest context decisiv pentru viitorul Statului si Neamului Romanesc, in care independenta Romaniei este mai mult decat oricand pusa sub semnul intrebarii, Noua Dreapta condamna scenariul anti-romanesc prin care tara noastra ar fi redusa la statutul de colonie periferica a unor utopice State Unite ale Europei si ii asigura pe toti romanii ca va continua lupta pentru o Romanie Independenta si Suverana si pentru o Europa a Statelor nationale independente. 10.000 de romani s-au jertfit pentru ca urmasii lor sa traiasca intr-o tara libera, nesupusa niciunei puteri straine. Iar noi, cei de astazi, nu avem dreptul sa anulam sensul luptei lor si victoria obtinuta cu pretul sacrificiului suprem.

 

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...