Peste 200 de membri ai Noii Drepte au participat sâmbătă, 16 martie, la Timisoara la Marsul pentru eliberarea României din sclavia FMI pentru a protesta impotriva privatizarilor CFR Marfa, Tarom, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Oltchim, impuse de FMI, care vor elimina Statul Român din orice decizie majora in domeniul economiei românesti.

 

Membrii Noii Drepte au protestat si impotriva liberalizarii preturilor la energie, impusa de FMI, prin care românii nu vor mai putea beneficia de propriile resurse la preturi mai mici, Romania fiind astfel nevoita sa importe gaze rusesti la preturi de 3 ori mai mari.

 

Militantii Noii Drepte au tinut cu aceasta ocazie sa spulbere si mitul potrivit caruia România are doar de câstigat de pe urma anexarii la UE, in conditiile in care tara noastra a varsat la bugetul Uniunii peste 7 miliarde de euro si a incasat putin peste 1 miliard de euro, fiind una dintre cele mai dezavantajate tari din Uniunea Europeana.

 

Nationaliștii au scandat “Afară, afară cu Banca Mondială”, “Vrem nationalism, nu capitalism”, “Jos guvernul FMI”, “Nu vrem să fim o natie de sclavi”, “Noua Dreaptă, mândrie natională” si au afișat bannere si pancarte împotriva clasei politice actuale si a FMI: “Acordul cu FMI, crimă împotriva natiunii române”, “Nu vrem să fim cobaii FMI”, “Foame, Mizerie, Injustitie”, “Stop dictaturii FMI!”, “Jos partidul unic al corupţilor PSD-PDL-PNL-UDMR-PC-UNPR”.

 

Marsul, care a debutat in fața Consulatului Republicii Moldova din Timișoara, s-a încheiat în mod simbolic în fata statuii poetului si omului politic nationalist Mihai Eminescu. In cuvantarile rostite cu aceasta ocazie, liderii Noii Drepte au subliniat faptul ca indiferent de coalitia aflata la guvernare, adevaratul guvern al Romaniei este FMI iar adevaratul prim-ministru este reprezentantul FMI. Tudor Ionescu, liderul Noii Drepte, a anuntat continuarea actiunilor de trezire la realitate a românilor, insistand asupra faptului ca renegocierea tratatului cu UE si denuntarea acordului cu FMI reprezinta singura cale prin care România isi poate redobandi suveranitatea politica si economica.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...