Membrii Noii Drepte de pe ambele maluri ale Prutului si-au dat intalnire de 1 Decembrie la Chisinau, cerand intr-un singur glas unirea celor doua state romanesti. Actiunea organizata de Miscarea National-Crestina Noua Dreapta din Basarabia a debutat in fata Universitatii Ion Creanga si s-a incheiat in Piata Marii Adunari Nationale.

 

 

 

 

In continuarea marsului, de ziua Nationala a tuturor Romanilor, 1 decembrie, la Chisinau a avut loc si primul Congresul National al Miscarii National-Crestine Noua Dreapta. La eveniment au participat delegati ai celor 29 de filiale din Romania si 21 de filiale din Basarabia, dar si camarazii din Partidul National Roman din Basarabia, Lys Noir (Franta) si Forza Nuova (Italia) sositi pentru a saluta lupta nationalistilor romani de pe ambele maluri ale Prutului.

 

Dupa deschiderea lucrarilor Congresului printr-o rugaciune a urmat un moment de reculegere pentru membrii Sfatului Tarii care au votat unirea Basarabiei cu Patria Mama Romania in data de 27 martie 1918.

 

In cuvantarea sa, liderul Noii Drepte, Tudor Ionescu, a vorbit camarazilor despre importanta luptei nationaliste si realizarile Noii Drepte in cei 14 ani de activitate. Dupa prezentarea luptei duse pentru resurectia identitara si spirituala a romanilor de pretutindeni, a luat cuvantul liderul Miscarii National-Crestine Noua Dreapta din Basarabia, Sergiu Lascu, care a mentionat aspectele pozitive ale unificarii fortelor nationaliste de pe ambele maluri ale Prutului si faptul ca doar datorita activitatii Miscarii National-Crestine Noua Dreapta �ntreaga Basarabie a redescoperit pe Corneliu Zelea Codreanu si idealurile Miscarii Legionare.

 

In continuare au vorbit delegatii Congresului de pe ambele maluri ale Prutului dar si Presedintele Partidului National Roman din Republica Moldova si reprezentantii Lys Noir din Franta si Forza Nuova din Italia care au salutat activitatea nationalistilor romani, asigurandu-i totodata de sprijinul camarazilor din vestul Europei.

 

Congresul National al Miscarii National-Crestine Noua Dreapta a aratat ca fortele nationaliste cresc cu fiecare zi si se intaresc spre indeplinirea dezideratului romanilor de pe ambele maluri ale Prutului: reunificarea Basarabiei cu Patria Mama si crearea unei Romanii Mari, demne si puternice!

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...