Peste 100 de persoane au participat sambata la pranz la marsul organizat de filiala timisoreana a Noii Drepte impotriva agresivitatii crescande a clanurilor interlope tiganesti si a mafiei imobiliare.

 

 

 

  

 

 

 

 

Nemultumirile celor de la Noua Dreapta se leaga in special de situatia scandaloasa a Clinicii de Oncologie si de delasarea autoritatilor locale in cazul Casei Muhle, considerate una dintre cele mai frumoase proprietati istorice din oras, lasata de cateva luni prada intemperiilor, dupa ce proprietarii tigani au dat jos acoperisul.

 

"Ne-am adunat din nou pentru ca am vazut ca problemele cu mafia imobiliara tiganeasca nu se rezolva, ba chiar continua sa se agraveze. Am vazut cu totii cazul casei Muhle sau al Clinicii de Oncologie, iar exemplele pot continua. Scopul acestei manifestari este sa atragem atentia autoritatilor locale asupra problemelor cu care se confrunta Timisoara din cauza mafiei imobiliare tiganesti", a declarat Bogdan Popa, liderul filialei Noua Dreapta din Timisoara, in fata reprezentantilor presei. "Din pacate, populatia Timisoarei se lasa asteptata. Multi se plang, dar nu ies in strada sa-si ceara drepturile. Noi vrem ca autoritatile sa-si faca treaba. Sa vada de unde au acesti indivizi acesti bani", a continuat acesta.

 

Coloana de manifestanti a pornit in jurul orei 14.00 din Piata Traian, o zona a orasului cu o populatie tiganeasca semnificativa. Printre scandarile cel mai des folosite de manifestanti au fost "Tiganii si mafia, strica reputatia", "Timisoara trezeste-te!", "Tigane nu uita, Romania nu-i a ta", "Timisoara nu tolereaza tigania", "Rezistenta nationala", "Nu ne lasam fara sa luptam", "Nu dati bani la cersetori, ca ajung la infractori" si "Justitie sociala, dreptate nationala". Deasemenea au fost afisate si doua bannere cu mesajele "Fara clanuri tiganesti in orase romanesti" si "Pentru un oras mai sigur - Impotriva infractiunilor".

 

Tinerii cu drapele tricolore si steaguri verzi cu crucea celtica au trecut apoi prin fasa Prefecturii si Consiliului Judetean Timis, marsul avand ca punct terminus Tribunalul. Reprezentantii Noii Drepte au declarat in discursurile lor ca au ales sa manifesteze simbolic in fata acestei institutii deoarece considera ca mafia imobiliara tiganeasca nu ar fi putut acapara cladirile istorice din centrul orasului fara complicitatea autoritatilor locale, a politistilor sau a magistratilor corupti.

 

Printre vorbitori s-a numarat si avocatul Tudor Ionescu, liderul organizatiei la nivel national. "Vedem ca noua administratie din Timisoara a venit cu o noua initiativa, de a pune taxa pe turnulete. Este o masura care trateaza efectul si nu cauza. Suntem convinsi ca tiganii vor aduce bani din prostitutie si din cersetorie pentru a plati si acesta taxa. Avem nevoie de solutii mai bune si mai inteligente", a declarat acesta.

 

La miting a participat deasemenea si avocata Carmen Obarsanu, cea care anul trecut, aparand in instanta o familie de romani, victime ale mafiei imobiliare tiganesti, a fost agresata chiar in fata acelui imobil de membrii clanului Carpaci.

Like what you see?

Hit the buttons below to follow us, you won't regret it...