„Ne vrem oraşul înapoi!" - este mesajul cu care tinerii din Asociaţia Noua Dreaptă au pornit într-un marş de la Catedrala Mitropolitană până în Piaţa Traian din Timişoara. Protestul celor aproape 100 de persoane participante a fost faţă de aşa-numita „mafie ţigănească" , făcând referire la faptul că mai multe familii de romi deţin clădiri istorice aproape de centrul Timişoarei. Cu torţe

 Aproximativ 50 de persoane, majoritatea membri ai organizației Noua Dreaptă, au protestat duminică seara împotriva “mafiei imobiliare țigănești” la Timișoara. Acestora li s-a alăturat și avocata Carmen Obârșanu, care a ținut un discurs pe treptele Catedralei Mitropolitane.

6 oct. 2014

Noua Dreapta Protest cu torțe la TimisoaraCatedrala Mitropolitană – Bulevardul CD Loga- Piața Traian. Acesta este traseul pe care au mărșăluit în această seară, aproximativ două sute de tineri, cei mai mulți membri ai Asociației Noua Dreaptă. Cu torțe aprinse în mâini, protestatarii au scandat lozinci împotriva clanurilor de țigani care au pus mâna pe toate clădirile importante din Timișoara. S-a scandat printre altele:

5 oct. 2014

Circa o sută de timișoreni au protestat duminică împotriva mafiei imobiliare țigănești. Protestul a demart din Piața Victoriei, iar cei prezenți au plecat scandând diverse lozinici anti-țigani, drumul lor oprindu-se chiar în Piața Traian, o zonă în care locuiesc foarte mulți timișoreni de etnie romă.

Comunitatea maghiară din România i-a comemorat astăzi la Arad pe cei 13 generali ai armatei revoluţionare maghiare de la 1848, executaţi de armata Habsburgică în cetatea Aradului în urmă cu 165 de ani. În paralel cu manifestările din Parcul Reconcilierii Româno  - Maghiare, filiala Noua Dreaptă din Arad a organizat un marş în centrul oraşului, pentru a comemora victimele româneşti din timpul aceleiaşi revoluţii.

Noua Dreapta Comemorare Arad 201406 Oct 2014

UDMR a organizat manifestările comemorative, iar Noua Dreaptă un marş împotriva acestora.

Peste 500 de persoane, printre care multe venite din Ungaria, au participat la comemorarea care a avut loc în Parcul Reconcilierii, la Statuia Libertăţii. În memoria celor 13 generali a fost reamplasată în oraş, în 2004, Statuia Libertăţii în Parcul Reconcilierii.

Ca în fiecare an, de 6 octombrie, maghiarii i-au comemorat la Arad pe “cei 13 generali martiri”, iar “Noua Dreaptă” românească din Arad a organizat un parastas în memoria celor 40.000 de români ucişi în timpul revoluţiei ungare din 1848-1849. Fiecare parte cu adevărul său istoric, cu valorile şi aspiraţiile sale.