Reîntregirea rămâne țelul generației noastre!

 
Astăzi, când sărbătorim un secol de la Unirea Basarabiei cu Patria-Mamă România, membrii Noii Drepte din București vor depune o coroană de flori la Mănăstirea Cernica și se vor reculege la mormintele lui Pantelimon Halippa, președintele Sfatului Țării din 1918 de la Chișinău, al Mitropolitului Gurie al Basarabiei și ale multor altor fruntași unioniști basarabeni care se odihnesc în cimitirul mănăstirii Cernica de lângă București.

Tot astăzi membrii Noii Drepte din Târgu Mureș vor organiza o manifestare unionistă în zona căminelor studențești începând cu ora 20:30, manifestare la care vor participa, ca în fiecare an, numeroși studenți basarabeni.

Membrii Noii Drepte din Republica Moldova și România au organizat și zilele trecute, pe 24 și 25 martie, numeroase manifestări dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria-Mamă România:

Sâmbătă 24 martie membrii Noii Drepte din Republica Moldova și România au ridicat o troiță în centrul comunei Cărpineni în memoria deputaților Sfatului Țării din această localitate, Ștefan Holban și Luca Șterbeț, care la 27 martie 1918 au votat Unirea Basarabiei cu România. Troița a fost sfințită de un preot din cadrul Mitropoliei Basarabiei și a reunit numeroase personalități locale și membri ai Consiliului Local din Cărpineni care în aceeași zi au votat Declarația de Unire cu România.

Duminică 25 martie filiala Noii Drepte din Basarabia a organizat Marșul Unirii din Chișinău cu începere de la ora 10:30. Unioniștii s-au adunat în fața Universității Ion Creangă și s-au îndreptat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt către Piața Marii Adunări Naționale, unde au făcut joncțiunea toate organizațiile și partidele unioniste, generând una dintre cele mai mari manifestații unioniste din ultimele decenii.

Bucuria și succesul acestor manifestări ne este însă umbrită de faptul că Basarabia este în continuare ruptă din trupul Țării, peste 4 milioane de români basarabeni, bucovineni și transnistreni luptând să supraviețuiască și să-și păstreze limba și identitatea pe teritoriul unor state create artificial în cadrul Uniunii Sovietice sau după prăbușirea acesteia: Republica Moldova, Ucraina și auto-proclamata ”republică transnistreană”.

Încă de la înființare, din anul 2000, obiectivul primordial al Noii Drepte a fost reunificarea României şi a Republicii Moldova după modelul RFG/RDG şi în conformitate cu normele dreptului internaţional. Iată că după 19 ani de luptă, reîntregirea rămâne țelul generației noastre! Așa cum a fost și idealul generației care a făurit România Mare!

Și, cu efort și perseverență, vom face România mare din nou!

 

 

Developed by Logicon!

Vorbește cu noi

Apasă pe unul din butoanele de mai jos