Actiuni

Tabara de vara a Noii Drepte Italia

In perioada 21-23 iunie a.c. s-a desfasurat prima editie a taberei de vara a filialei Noua Dreapta Italia.

 

 

Membri si simpatizanti ai filialei, precum si un reprezentant al filialei Noua Dreapta Bucuresti, s-au intalnit la Monteluco (Spoleto) Umbria, „inima verde” a Italiei, o regiune impadurita care aminteste de codrii verzi ai Romaniei.

 

Camarazii au petrecut impreuna 3 zile caracterizate de voie buna, sport si cultura: dupa ce au fost instalate corturile, s-a stabilit programul pentru urmatoarele zile si s-au impartit sarcinele organizatorice. Activitatile desfasurate s-au impartit in 3 categorii: educatie, sport si discutii libere.

 

In a doua zi a taberei, 22 iunie, camarazii si-au amintit ca in urma cu 68 de ani incepea actiunea de dezrobire a pamantului stramosesc prin celebrul ordin „Soldati va ordon, treceti Prutul”, opertiune militara prin care Romania intra oficial in cel de-al Doilea Razboi Mondial cu scopul elibarii Basarabiei si Bucovinei de Nord de sub jugul sovietic. Cu prilejul acesta, Liviu Guriuc, presedintele ND Italia, a citit mesajul de incurajare transmis de catre liderul ND Basarabia, Sergiu Lascu.

 

Atmosfera din tabara a fost dominata de spiritul de voie buna, disciplina si camaraderie, fiecare participant plecand cu regretul ca prima editie a taberei s-a sfarsit, dar cu energia refacuta si cu fermitatea de a continua lupta pentru Dumnezeu, Neam si Tara.

Developed by Logicon!