1 DECEMBRIE LA CHIȘINĂU

În data de 1 decembrie, în Chişinău, cât şi în celelalte colţuri ale Pământului Românesc s-a sărbătorit cu mare mândrie Ziua Marii Uniri de la 1918, când toţi românii s-au unit sub o singură suflare, sub un singur tricolor.

 

 

 Pentru militanţii Mişcării Naţional-Creştine Noua Dreapta, sărbătoarea zilei naţionale a tuturor românilor s-a început tradiţional cu o slujbă religioasă la Mănăstirea Sf. Apostol Andrei din or. Durleşti, mun. Chişinău.

 

După slujba bisericească a urmat o depunere de flori la monumentul lui Ștefan Cel Mare şi Sfânt şi la mormintele Membrilor Sfatului Ţării care au votat Unirea.

La ora 16.30, peste 100 de naţionalişti s-au adunat în faţa Univ. Pedagogice Ion Creangă, de unde au pornit marşul pentru Unitatea Naţională. Ţn cadrul marşului a fost desfăşurat un tricolor de 200 metri care a unit în jurul său pe toţi cei adunaţi. Ţn timpul marşului, manifestanţii au scandat lozinci unioniste, chemând populaţia la Unitate Naţională şi Unire. De asemenea trecând prin faţa Ambasadei Rusiei şi Ungariei, manifestanţii au scandat "Rusia nu uita-Basarabia nu-i a ta; Harghita, Covasna Pământ Românesc".

Marşul s-a încheiat în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet, urmat de o horă a unirii şi discursuri ţinute de liderii Mişcării Naţional-Creştine Noua Dreaptă şi Partidul Naţional Român.

 

Add comment


Security code
Refresh

 

 

Developed by Logicon!