Aderarea Romaniei la spatiul Schengen va institui o noua "cortina de fier" pe Prut

Nouă Dreapta ţine să facă următoarele precizări în legătură cu organizarea Consiliului European de la Bruxelles din dată de 8-9 decembrie:

 

 

 

 1. Nouă Dreapta consideră că efectele unei eventuale aderări a României la spaţiul Schengen, în speţă abolirea frontierei cu Ungaria şi securizarea "frontierei externe a Uniunii Europene" cu Republica Moldova, Ucraina şi Serbia, unde trăiesc peste 4 milioane de români basarabeni, bucovineni şi timoceni, contravine flagrant intereselor strategice ale Naţiunii Române. În fapt, eventuală aderare a României la spaţiul Schengen ar institui o nouă "cortina de fier" pe Prut, aspect subliniat şi de concluziile studiului "Impactul aderării viitoare a României la zona Schengen asupra Republicii Moldova", realizat de Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP şi prezentat în cadrul Comisiei de Politică Externă şi Integrare Europeană a Parlamentului Republicii Moldova. Potrivit autorilor, odată cu aplicarea rigorilor prevăzute de Schengen este probabilă o diminuare drastică a numărului de vize acordate cetăţenilor moldoveni de către autorităţile române. Acest fapt va conduce pe de o parte la sporirea atitudinilor negative faţă de statul român în spaţiul public moldovenesc, iar pe de altă parte la renaşterea interesului pentru spaţiul Comunităţii Statelor Independente (CSI), perceput de românii basarabeni drept "mai accesibil".

 

2. Nouă Dreapta; consideră că o eventuală aderare a României la spaţiul Schengen ar avantaja doar Ungaria, care sprijină ferm şi necondiţionat aderarea României la acest acord tocmai pentru că eliminarea controalelor de la frontieră româno-maghiară ar conduce automat la liberă circulaţie a celor 12 milioane de maghiari din Ungaria, România şi Slovacia şi ar fi un pas important către "unificarea naţiunii maghiare din Bazinul Carpatic", obiectiv declarat al actualei guvernări de la Budapesta.

 

3. Nouă Dreapta aminteşte faptul că Marea Britanie şi Irlanda, ţări membre ale Uniunii Europene, au optat să nu implementeze acordul Schengen pe teritoriul lor, tocmai pentru a nu-şi prejudicia Interesul Naţional. Iar Danemarca, membră a spaţiului Schengen, a reintrodus controalele la frontierele sale. Actuală conducere a României pare însă hipnotizată şi deloc deranjată de faptul că peste 10 milioane de unguri vor putea intră în România fără buletin, în timp ce românii din Basarabia vor fi supravegheaţi de peste 150 de camere cu vedere termică instalate de-a lungul Prutului!

 

4. Nouă Dreapta atrage din nou atenţia că obiectivul nr. 1 al politicii externe a României ar trebui să fie unirea cu Republica Moldova şi nu aderarea la un acord care sacrifică milioane de români basarabeni, bucovineni şi timoceni, separaţi până mai ieri de Patria-Mama prin grijă Uniunii Sovietice, iar astăzi prin bunul plac al Uniunii Europene.

 

5. Nouă Dreapta avertizează totodată că eliminarea controalelor la frontiere ar creşte riscurile pentru securitatea internă a României, lăsându-se cale liberă traficului de droguri, arme, fiinţe umane şi imigraţiei ilegale, fenomene cu care deja se confruntă statele membre ale Tratatului de la Schengen.

 

6. Nouă Dreapta respectă şi susţine decizia Olandei de a se opune aderării României la spaţiul Schengen în cadrul Consiliului European de la Bruxelles din dată de 8-9 decembrie, salvându-ne astfel, împotriva voinţei noastre, din capcană numită spaţiul Schengen. Sperăm totodată că Olanda să-şi menţină votul negativ şi la viitoarele reuniuni ale Consiliului European, până când românii vor hotărî că a sosit timpul să-şi aleagă o clasa politică responsabilă, capabilă să slujească Interesul Naţional.

 

 

Preşedintele Noii Drepte,

Av. Tudor Ionescu

Add comment


Security code
Refresh

 

 

Developed by Logicon!