Actiuni

Biserica Ortodoxă Română l-a canonizat printre Eroii și Sfinții mărturisitori și martiri ai neamului românesc, iar astăzi, ca în fiecare zi de 2 iulie, îl cinstim așa cum se cuvine și îl omagiem în zi mare pe Ștefan Voievod, urmașul demn al lui Alexandru cel Bun (bunicul său).

 

În zilele de 02 - 04 iulie 2021, în localitatea italiană Zenson di Piave, provincia Treviso, va avea loc tabăra național-creștină a filialelei Noua Dreaptă Italia.

Ziua Drapelului Naţional al României - 26 Iunie, a fost sărbătorită la Târgu-Mureș de membrii Partidului Noua Dreaptă care au adus cel mai mare drapel tricolor din judeţul Mureș și l-au desfășurat în faţa statuii lui Avram Iancu din centrul municipiului.

La Târgu-Mureş, o delegaţie a partidului Noua Dreaptă din filiala Mureș a comemorat, în mod simbolic, ziua de 15 iunie, ziua în care Mihai Eminescu a trecut în eternitate în 15 iunie 1889.
În schimb, la București, un grup de militanți ai Noii Drepte au depus o coroană de flori la locul de odihnă al lui Mihai Eminescu de la Cimitirul Bellu.

În fapt, el este actual oricând, valoarea gândirii și muncii lui este universală spațial dar, mai ales, temporal. Dar mai mult, el, pentru noi românii din Dacia Mare, este ghidul, harta și busola în vremuri antinaționale, antiromânești, de disoluție identitară și culturală.

Ziua Eroilor nu poate fi ignorată de naţionalişti. Astfel, în seara zilei de 10 iunie 2021, o delegaţie de membrii ai partidului Noua Dreaptă – filiala Mureş, s-a întrunit în Parcul Eroilor Români din Târgu-Mureş pentru a omagia, printr-un gest simbolic şi voluntar, Ziua Eroilor.

 

Vineri 14 mai 2021, în Piața Revoluției, scuarul din jurul statuii lui Iuliu Maniu, a avut loc manifestarea memorială dedicată Zilei Naționale de Comemorare a Martirilor din Temnițele Comuniste (cf Legii 127/2017).

   

 

M-am gândit să scriu aceste rânduri văzând tumultul creat în societate de împușcarea unui urs în județul Covasna. O fac în lumina faptului că am în spate 7 ani de școală silvică și vreo 10 ani de profesie, iar printre activități a fost și aceea de gospodărire a unui fond de vânătoare, așadar nu pot privi deloc emoțional aceste întâmplări pentru că am pretenția că știu cum funcționează lucrurile de fapt.

Odată cu venirea primăverii, la mijlocul lunii aprilie, o nouă acțiune caritabilă a avut loc, de data aceasta în județul Mureș.

În data de 09 aprilie 2021 Partidul Noua Dreaptă, din poziția de partid extraparlamentar, deci fără putere de decizie în Parlamentul României, pe fondul unor nemulțumiri sesizate în ultima vreme în rândul populației naționaliste și patriotice, a continuat maratonul de proteste (început pe 02 aprilie 2021) în fata partidelor parlamentare, în strădania de a anula legile profund antiromânești și liberticide ale căror efecte negative sunt tot mai multe și mai grave. 

Noua Dreaptă răspunde și pe 09 aprilie 2021-acțiune începută pe 02 aprilie 2021-tentativei mârșave de demolare a statuii lui Mircea Vulcănescu dar și a lui Octavian Goga, de la Iași.

Developed by Logicon!