Comunicate

Partidul Noua Dreaptă ia act de actuala criza guvernamentală și constată incapacitatea partidelor parlamentare de a genera o formulă guvernamentală funcțională și stabilă.

Partidul Noua Dreaptă nu susţine niciun candidat în turul II al alegerilor prezidenţiale.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins contestaţia formulată de reprezentanţii Alianţei Naționaliștilor (PRM-BUN-Noua Dreaptă) la decizia BEC privind înscrierea în alegerile europarlamentare.

Vineri 8 martie, de Ziua Femeii, membrii Noii Drepte și ai Frăției Ortodoxe au protestat la ambasada Finlandei din Bucureși, în fața Ministerului Afacerilor Externe dar și a Guvernului României pentru soluționarea urgentă a cazului Cameliei Smicală, ai cărei copii i-au fost luați cu forta în 2016 și de atunci sunt ținuți captivi în centrele sociale din Finlanda.

La mai puțin de jumătate de an de la Referendumul pentru Căsătoria dintre bărbat și femeie, când 91,6% din totalul celor prezenți au votat DA, ofensiva lobby-ului homosexual împotriva majorității heterosexuale a început.

Noua Dreaptă își exprimă indignarea, dezgustul și condamnă vandalizarea cu inscripții obscene, anti-românești și provocatoare a Casei Memoriale "Avram Iancu" din Tg-Mureș.

Partidul Noua Dreaptă protestează față de batjocura fără precedent la care a fost supus Imnul Naţional cu prilejul ceremoniei de preluare a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

La această manifestare, care s-a desfășurat în sala Ateneului Român în data de 10 ianuarie 2019, la intonarea Imnului Național s-a omis intonarea ultimei strofe (a 11-a) cu care acesta trebuie să se încheie la toate ceremoniile oficiale:

Preoți, cu crucea-n frunte! căci oastea e creștină,

Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.

Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,

Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost' pământ!

 

Subliniem că, în conformitate cu Legea nr. 75 din 16 iulie 1994, intonarea în variantă scurtă a Imnului Național prevede intonarea strofelor 1, 2, 4 și 11.

În legea respectivă, în cadrul Capitolului 4 – Dispoziții Finale, la art. 20 se precizează că “cetăţenii sunt datori să manifeste respect faţă de drapelul şi imnul naţional al României şi să nu comită nici un act prin care s-ar aduce ofensă acestora”.

Or, în cadrul unei ceremonii așa de importante, în prezența Președintelui, a Primului Ministru şi a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, precum și a șefilor Comisiei Europene, s-a manifestat o lipsă totală de respect față de Imnul Național care, împreună cu Drapelul Național, reprezintă simbolurile naţionale consfinţite de Constituţia României. Mai mult, cei care au încălcat flagrant legea (articolul 20 amintit mai sus), sunt tocmai reprezentanții de frunte ai statului român, organizatorii ceremoniei, Guvernul și Președintele României!

Sub incidența legii intră și membrii corului Madrigal care au intonat Imnul. Nu-i absolvă de vină nici faptul că, probabil, li s-a impus să intoneze Imnul fără ultima strofă. Ca cetățeni români aveau obligația și dreptul să protesteze vehement față de această mârșăvie și să respecte legea și simbolurile naționale.

Din punct de vedere legal, sus-numiții au încălcat legea și în consecință trebuie să răspundă pentru aceasta.

Din punct de vedere moral și etic, nu numai că au terfelit un simbol național, dar au dovedit că un leit-motiv al clasei politice care de 30 de ani conduce România este aceeași obediență grețoasă, sinonimă cu trădarea de țară, față de organismele internaționale. Nu mai este un secret pentru nimeni politica secularistă, agresiv neo-marxistă, mergând până la dictatură, a conducerii Uniunii Europene.

Nu ne este clar încă dacă a fost o gafă sau un act premeditat din partea organizatorilor, dar credem că nu întâmplător a fost omisă strofa în care se vorbește de “preoți cu crucea-n frunte” şi de “oastea creștină”. În opinia conducerii atee a Consiliului European, sunt interzise referirile la credința creștină, în schimb sunt binevenite și chiar încurajate mesajele anti-biserică, anti-națiune, pro-homosexualitate și pro-multicultularism.

Partidul Noua Dreaptă, întruchipând dreapta națională, creștină și socială, își exprimă dezacordul și față de lipsa menționării credinței creștin-ortodoxe, fundament al națiunii române și al statului român modern, în ceremonia de la Ateneu. Dacă din partea mai-marilor Uniunii Europene ne așteptam la acest lucru, reprezentanții de frunte ai României prezenți la ceremonie nu au nici o scuză. Deși Prea Fericitul Patriarh Daniel a fost prezent la ceremonie, domnia sa nu a fost inclus în saluturile de la început de discurs al niciunuia dintre oficialii români sau străini. Practic, a fost pe post de “marionetă”. Trebuie s-o spunem, cu mare părere de rău, că ne așteptam ca Prea Fericirea Sa să dea dovadă de un gest de mare demnitate și să protesteze în vreun fel atunci când a observat batjocorirea Imnului Național. N-a făcut-o, complăcându-se din păcate în această situație și participând, ca reprezentant de frunte al unei instuitutii fundamentale a statului român, la această mascaradă.

Asociația Noua Dreaptă împreună cu alte 11 asociații naționaliste se împotrivesc categoric colonizării României cu populații străine! Politicienii nu au primit niciun mandat din partea poporului român să semneze infamul Pact pentru Migrație de la Marrakesh, din 10-11 decembrie!

 

 

Memoriul înaintat Ministerului Afacerilor Externe de către reprezentantul asociațiilor prezente la protestul din 22 noiembrie, prin care acestea cereau respingerea „Pactului Global pentru Migrație”, document pe care România intenționează să-l semneze în data de 10 decembrie la Marrakesh.

 

Joi 22 noiembrie vă invităm să manifestăm la ora 13:00 în fața Ministerului Afacerilor Externe  pentru respingerea Pactului Global pentru Migrație ce urmează să fie parafat pe 10-11 decembrie 2018, în cadrul reuniunii ONU de la Marrakesh (Maroc).

Vom înainta totodată un memoriu ministrului de externe, dl. Teodor Meleșcanu, care a primit misiunea ingrată de a semna Declarația Politică Euro-Africană (3 Mai 2018, care „recunoaște avantajele migrației în ceea ce privește dezvoltarea”). Dl. Ministru se pregătește să semneze acest Pact pe 10 Decembrie 2018.

 

În primul rând, vrem să atragem atenția asupra faptului că semnarea Pactului Global privind Migrația, ar încălca în mod flagrant Constituția României. Aceasta specifică:

 

  • “România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil”. (Art.1, alin.1)

 

  • “Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”.(Art. 3, alin. 4)

În afară de asta, o serie de state din Europa - Austria, Croația, Polonia, Cehia, Bulgaria - plus SUA și Australia, au declarat că se retrag din acest Tratat și nu vor semna Pactul Global privind Migrația.

 

Suntem alături de aceste state!

 

Ca români, europeni și crestin-ortodocși suntem profund conștienți de consecințele nefaste asupra noastră ca popor și ca stat național, suveran și independent, pe care le-ar putea avea semnarea și asumarea de către reprezentantii nostri a acestui Pact.

 

Avertizăm că înlesnirile create de această Convenție se constituie într-o inginerie socială globală de disoluție a popoarelor europene. Aceste experimente cu populații duc la un dezastruos amestec genetic si religios.

 

Noi românii nu suntem islamofobi. Dar, privind la efectele pe care această migrație le-a avut asupra altor state occidentale (Germania, Suedia, Belgia, Olanda, Franța etc) realizăm simplul adevăr: acela că migrația islamică nu are șanse de integrare în nici un popor gazdă. Este suficient să privim la buletinele de știri din țările de mai sus, la crime, la războaie stradale, la crasa nesupunere civică, la violențele contra poliției, la impunerea Sharia în suburbiile și cartierele islamice din atâtea și atâtea orașe europene, la violuri în masă etc, cât să realizăm că așa zisul multiculturalism (melting-pot), așa cum este el invocat de cercurile marxiste, nu este decât o imensă ipocrizie. Menirea acestei ipocrizii este visul marxiștilor dintotdeauna: destructurarea națiunilor într-un ghiveci internaționalist ușor de guvernat.

 

Prin protestul nostru apărăm de fapt teritoriului României. Cei care plănuiesc să aducă aici populații întregi, străine de credința și cultura poporului român – și, în plus, fac asta în deplin secret – se fac vinovați de trădarea intereselor noastre și vor trebui să răspundă!

 

Pactul Global pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată îsi propune asigurarea unui cadru sigur pentru o migrație (a) controlată, (b) cu statut de Drept al Omului și în care (c) să nu se mai facă nici o distincție între Refugiații de Răzoi și Migranții economici.

 

Considerăm ca:

  1. Orice migrație care nu respectă actualele legi de circulație a persoanelor peste granițele țării poate fi numită oricum, dar nu „controlată”.

 

  1. Dacă migrația este un Drept al Omului, dreptul firesc al națiunilor ce viețuiesc în propriul lor teritoriu se anulează. Migranții economici, de orice alta rasă, religie, cultură sau grad de civilizație vor avea dreptul să se stabilească la noi acasă iar noi, ca cetățeni cu drepturi depline ai Romaniei, nu ne vom putea opune.

 

  1. Estomparea diferenței dintre refugiați de război și migranți economici implică mai multe lucruri: în primul rând, o recolonizare cu refugiați economici. În al doilea rând, toată migrația devine legală, legitimând astfel intențiile Germaniei de a impune altor țări din UE cote de preluare a imigranților ilegali. În al treilea rând, granițele statelor sunt desființate de facto (și vor reprezenta doar simple circumscripții administrative).

 

  1. Nu în ultimul rând sunt implicațiile legate de “rasism, intoleranță, discriminare și xenofobie”. Simpla enumerare a acestor termeni corecți politic ne semnalează că avem de-a face cu o insurecție ideologică care, cu aceste patru cuvinte cheie tabu, vrea să rescrie o întreagă legislație internațională pentru circulația persoanelor.

 

Ca atâtea alte documente similare în “progresismul” lor, nici acest tratat nu definește riguros semantic termenul incriminat de intoleranță, criticarea insăși a acestui Pact putând fi incriminată de acum drept „intolerantă”.

 

România trebuie să se alăture statelor care denunță acest Pact!

 

Cerem Ministerului de Externe al României să se retragă din acest Pact și chemăm pe toți românii responsabili din această țară să se alăture protestului nostru!

 

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Asociația Noua Dreaptă

Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu

Asociația Gogu Puiu

Asociația Pro Consumatori

Asociația Scut Botoșănean

Asociația pentru Toleranță în Spațiul Public

Asociația pentru Revigorarea Tradiției

Asociația Calea Neamului

Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni

 

 

Developed by Logicon!