Protest la Ministerul Educatiei Nationale

Comunicat 2013-03-27

Noua Dreapta protesteaza miercuri 27 martie a.c., intre orele 12:00 – 14:00, in fata Ministerului Educatiei Nationale (Strada General Berthelot nr. 28-30) fata de masurile revoltatoare luate de ISJ Covasna in cazul agresiunii antiromanesti la care a fost supusa eleva covasneana Sabina Elena.

Afland cu stupoare din comunicatul nr. 1331/26.03.2013 al ISJ Covasna ca aceasta institutie i-a sanctionat doar cu "observatii scrise" pe directorul general Simon Istvan si pe cei doi directori adjuncti ai liceului "Korosi" din Covasna (diriginta Baykoy Mihaela fiind singura schimbata din functie), Noua Dreapta atrage atentia asupra faptului ca "observatia scrisa" este cea mai blanda sanctiune disciplinara prevazuta de art. 280 din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011 iar astfel de "sanctiuni" simbolice, pentru un caz care a scandalizat o tara intreaga, probeaza o data in plus slabiciunea institutiilor Statului Roman. Aceste masuri reprezinta in fapt o noua palma pe obrazul elevilor romani din Covasna dar mai ales o incurajare implicita a directorului udemerist al Grupului Scolar "Korosi Csoma Sandor" de a continua politica de segregare si intoleranta etnica fata de elevii romani.

Luand act de aceste masuri inacceptabile, Noua Dreapta cere sa se faca dreptate in cazul elevei Sabina Elena si al tuturor elevilor romani umiliti de conducerea Grupului Scolar "Korosi Csoma Sandor". Solicitam imperativ ministrului educatiei destituirea din functie a inspectorului scolar general al judetului Covasna, Kerestely Irma si desfacerea disciplinara a contractului individual de munca al directorului Grupului Scolar "Korosi Csoma Sandor", Simon Istvan, ambii consilieri locali UDMR, ambii vinovati de incurajarea atitudinilor de intoleranta si sovinism in judetul si institutia de invatamant pe care le patroneaza.

Solicitam totodata desfacerea disciplinara a contractului individual de munca al profesoarei sovine Baykoy Mihaela, vinovata in mod direct de umilirea elevei care "a indraznit" sa poarte o banderola cu tricolorul României.
Biroul de Presă al Noii Drepte 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Developed by Logicon!