Biserica ortodoxa romana incendiata in Ungaria

Comunicat 2007-07-24 

Noua Dreapta ia act cu profunda ingrijorare de actele de profanare si distrugere comise de tineri extremisti maghiari la biserica ortodoxa romana din Bichisceaba, in data de 23 iulie, cand a fost incendiata masa Sfantului Altar, icoane si prapuri, precum si de tentativa de profanare din 20 iulie a.c., cand probabil aceleasi persoane au fortat usa laterala a bisericii, aruncand pe jos icoanele si alte obiecte de cult.

Potrivit politistilor maghiari care au cercetat cazul si au luat amprente, spargatorii au fost tineri care nu s-au dus pentru a fura ci cu scopul de a batjocori sfintele lucruri. Pagubele incendiului se ridica la peste 5 milioane de forinti (600 milioane lei).

Asociatia Noua Dreapta face apel la toti membrii si simpatizantii sai sa contribuie la restaurarea cat mai grabnica a acestui monument istoric, sfant locas de spiritualitate ortodoxa si romaneasca. Pentru detalii puteti contactaDepartamentul pentru Romanii din Afara Granitelor la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Biroul de Presa al Noii Drepte 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Developed by Logicon!