Membrii și simpatizanții Partidului Noua Dreaptă au sărbătorit Ziua Națională la Sfântu Gheorghe, alături de românii discriminați din judeţul Covasna.

Ca în fiecare an, Ziua Națională a fost precedată de provocări anti-românești,menite să umbrească bucuria aniversării a 99 ani de la Unirea Transilvaniei cu Patria-Mamă România: un deputat UDMR a vrut să arboreze drapelul Ungariei în centrul municipiului Sfântu Gheorghe la jumătatea lunii noiembrie, pentru a marca ocuparea Ardealului de Nord de către Ungaria, un lider catalan a venit la Cluj-Napoca și a vorbit despre autonomia Transilvaniei la invitația Partidului Popular Maghiar din Transilvania iar presa locală a dezvăluit cum însuși Antal Arpad – primarul anti-român al municipiului Sfântu Gheorghe şi Tamas Sandor – președintele Consiliului Județean Covasna s-au aflat în Catalonia, la Barcelona, chiar în ziua referendumului pentru independență!

Puţini români ştiu că ziua de 28 noiembrie a fost declarată “Ziua Bucovinei” prin legea 250/2015, pentru a celebra Unirea Bucovinei cu România din 28 noiembrie 1918. Autorităţile ar trebui să marcheze această zi prin manifestări artistice şi culturale, dar puţine respectă acest lucru. Pentru a compensa dezinteresul autorităţilor, la iniţiativa membrilor Noii Drepte din filiala Mureş, această mare zi de sărbătoare a fost marcată la Târgu Mureş, în seara zilei de 28 noiembrie, într-un mod simbolic și inedit.

Militantii Noii Drepte din Chișinău au organizat în data de 29 octombrie tradiţionalul marș omagial în memoria rapsozilor unirii Basarabiei cu România, Doina și Ion Aldea Teodorovici.

Filiala Noii Drepte din Arad organizeaza astazi un marş comemorativ dedicat celor peste 40.000 de români ucişi între 1848 - 1849 de armatele revoluţionare maghiare, în replică la manifestările provocatoare organizate anual de UDMR în Arad în Parcul Reconcilierii, prin care sunt comemoraţi cei 13 generali vinovaţi de crime împotriva românilor.

La fel ca în anii anteriori, membrii Noii Drepte din Ardeal, dar şi din alte părţi ale ţării, au participat la manifestările de la Țebea, leagănul românismului transilvănean, pentru a-l comemora pe Avram Iancu şi pe liderii revoluţiei române din Transilvania de la 1848.

Înainte de toate am depus o coroană de flori la mormântul Crăişorului Munţilor, care va rămâne întotdeauna un simbol al luptei pentru libertate şi un exemplu pentru militanţii Noii Drepte.

Cu această ocazie am împărțit pliante de promovare a Noii Drepte şi a Alianței Politice "Blocul Identității Naționale în Europa" (BINE) și, ca în fiecare an, am amplasat un stand al Magazinului Naţionalist, singurul stand de unde participanţii la festival au putut cumpăra tricouri cu Avram Iancu, cu mesajul "Mândru că sunt român", cu mesajul "Basarabia Pământ Românesc" şi alte produse cu caracter identitar. O mulţime de români au vizitat standul Magazinului Naţionalist, nu doar pentru a cumpăra articole cu caracter naţional dar şi pentru a se interesa de lupta pe care o ducem de peste 17 ani pentru Dumnezeu, Neam și Țară.

Militanţii Noii Drepte au adus şi cel mai mare tricolor de la Țebea, pe care l-am purtat pe brațe printre miile de români prezenţi la manifestare.

Din păcate însă, manifestarea care ar trebui să fie un festival tradiţional în cinstea lui Avram Iancu se degradează şi se manelizează tot mai mult în fiecare an, lucru la care contribuie şi partidele parlamentare care reuşesc mereu să transforme manifestarea într-un circ politic, uitând cu desăvârşire de Avram Iancu.

 

Pe data de 15 august 2017, o delegaţie din filiala Mureş a Partidului Noua Dreaptă - partid membru al Alianţei B.I.N.E. (Blocul Identităţii Naţionale în Europa), a participat la Festivalul Cântecului Popular şi Patriotic de la Oarba de Mureş.

Este al patrulea an consecutiv în care membrii Noii Drepte sunt prezenţi la acest frumos eveniment identitar. Chiar dacă am fost doar spectatori, participarea noastră nu a fost pasivă ci, la fel ca în anii precedenţi, pe fondul cântecelor patriotice interpretate pe scenă de către cei mai consacraţi artişti ai acestui gen muzical (Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu, Nicolae Furdui Iancu sau Ciprian Istrate, iniţiatorul festivalului) am desfăşurat în mijlocul spectatorilor cel mai mare drapel românesc din judeţul Mureş, de 100 de metri pătraţi. Spectatorii aflaţi în zona drapelului (maturi, vârstnici sau copii) au apreciat foarte mult gestul şi au dat « mână cu mână » spre a ridica streagul, într-o acţiune spontană de unire în jurul principalului simbol al identităţii poporului român în lume: tricolorul roşu, galben şi albastru. Iată un mod de materializare a refrenului “Pe-al nostru steag e scris UNIRE!”. Fericirea momentului se putea citi, de la mic la mare, pe zâmbetul tuturor.

Ne bucurăm că am reuşit, din nou, să contribuim la frumuseţa spectacolului şi că am adus şi noi un plus de bucurie celor prezenţi, într-un loc sacru, cu pămăntul îmbibat de sângele a zici de mii de eroi căzuţi pentru eliberarea Ardealului românesc, un loc ce merită ridicarea unui MAUSOLEU la fel de impresionant ca şi cel de la Mărăşeşti.

Felicitări organizatorilor, interpreţilor şi spectatorilor, iar anul viitor ne dorim ca evenimentul să fie cel puţin la fel de reuşit! Sperăm ca sentimentele înălţătoare de iubire de ţară şi mândrie naţională să nu se stingă după acestă zi ci să devină o stare permanentă iar fiecare participant să fie, în viaţa de zi cu zi, un exemplu de comportament onest şi de bun român. Doar aşa putem reface împreună România mare, demnă şi puternică pe care ne-o dorim cu toţii, acum, când ne aflăm în pragul centenarului Marii Uniri de la 1918.

Biroul de presă al Partidului Noua Dreaptă – filiala Mureş Alianţa B.I.N.E.
(Blocul Identităţii Naţionale în Europa)
www.nouadreapta.org
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
tel: 0756.77.67.67

Tradiţia începută în anul 2010 de a omagia Ziua Drapelului Național al României (26 Iunie) în mod voluntar şi din proprie iniţiativă de către tinerii naţionalişti români a continuat la Târgu-Mureș şi în anul 2017 printr-o nouă acţiune inedită.

În pre-ziua sărbătorii, la iniţiativa și în coordonarea membrilor Noua Dreaptă din filiala Târgu-Mureș, a fost organizat evenimentul "Seara Drapelului Tricolor" în campusul universitar din municipiu. Împreună cu studenți din toate judeţele României, dar și din Basarabia, între căminele studenţeşti a fost desfășurat cel mai mare drapel tricolor din judeţul Mureș (90 metri pătraţi) apoi participanţii au ridicat steagul deasupra capetelor şi l-au luminat cu lanternele telefoanelor mobile creând un efect vizual deosebit. Pe fondul acestui aranjament inedit, au fost scandate slogane patriotice precum: "Eu mereu am să iubesc tricolorul românesc", "Frăţie – Dreptate - Libertate" (reprezentând semnificaţia originară pentru poporul român a celor trei culori din drapelul naţional roșu-galben-albastru), "Uniţi sub tricolor suntem doar un popor!", “Trăiască tricolorul! Trăiască România!”, “Steagul român – unicul stăpân!”, "Demnitate naţională!" ori "Harghita, Covasna - pământ românesc!" sau "Basarabia/Bucovina – pământ românesc!" cu trimitere la zonele în care autoritatea tricolorului e contestată dar şi la idealul de reîntregire naţională în graniţele României Mari.

Marius Moldovan, liderul Noii Drepte în Mureş a prezentat semnificaţiile simbolice ale manifestaţiei: “Dând “mână cu mână” şi susţinând drapelul tricolor, generaţia tânără cu conştiinţă naţională dovedeşte că se poate uni în jurul unui simbol identitar comun, iar ridicând steagul român şi luminându-l se arată faptul că tineretul român unit e în stare să realizeze o nouă ROMÂNIE MARE, DEMNĂ ŞI PUTERNICĂ în care fiecare cetăţean onest are posibilitatea de a trăi DECENT, luminos şi fericit, fără a fi nevoit să-şi părăsească definitiv ţara, familia şi prietenii în căutarea unui trai mai bun pe alte meleaguri!”
La finalul evenimentului au fost intonate îndrăgitele refrene “Trăiască duhul lui Iancu” şi “Noi suntem români, aici în veci stăpâni!” iar manifestaţia s-a încheiat prin intonarea imnului naţional “Deşteaptă-te, române!”.

Pe data de 24 iunie a fiecărui an, din timpuri vechi și noi, neamul românesc sărbătorește trei evenimente importante: Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, Sânzienele și Ziua Iei.

În această zi cu triplă semnificaţie, membrii Noua Dreaptă din filiala Mureș, îmbrăcaţi în ii, cămăși albe sau tradiţionale ori costume populare au participat impreună la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mare din Tg-Mureș. După slujbă, pentru a pune în evidenţă frumuseţea cămășii și a portului naţional românesc au iniţiat o "sesiune foto" la faţa locului cu toţi cei ce erau îmbrăcaţi în acestă frumoasă vestimentaţie.

Ia, bluza tradiţională românească sau costumul naţional întreg pot deveni un adevărat brand al României recunoscut în toată lumea. Noua Dreaptă va continua să promoveze prin exemplul membrilor săi și prin diverse acţiuni aceste elemente vestimentatare definitorii pentru indentitatea noastră naţională cu care poporul român se poate mândri oriunde pe glob deoarece ia românească autentică e o veritabilă opere de artă.

 

 

  

 

Membrii Partidului Noua Dreaptă din toate filialele judeţene vor participa la slujbele de pomenire săvârşite joi, 15 iunie 2017, la împlinirea a 128 de ani de la trecerea la Domnul a părintelui naţionalismului modern românesc, Mihai Eminescu.

 

 

Developed by Logicon!