Tradiţia începută în anul 2010 de a omagia Ziua Drapelului Național al României (26 Iunie) în mod voluntar şi din proprie iniţiativă de către tinerii naţionalişti români a continuat la Târgu-Mureș şi în anul 2017 printr-o nouă acţiune inedită.

În pre-ziua sărbătorii, la iniţiativa și în coordonarea membrilor Noua Dreaptă din filiala Târgu-Mureș, a fost organizat evenimentul "Seara Drapelului Tricolor" în campusul universitar din municipiu. Împreună cu studenți din toate judeţele României, dar și din Basarabia, între căminele studenţeşti a fost desfășurat cel mai mare drapel tricolor din judeţul Mureș (90 metri pătraţi) apoi participanţii au ridicat steagul deasupra capetelor şi l-au luminat cu lanternele telefoanelor mobile creând un efect vizual deosebit. Pe fondul acestui aranjament inedit, au fost scandate slogane patriotice precum: "Eu mereu am să iubesc tricolorul românesc", "Frăţie – Dreptate - Libertate" (reprezentând semnificaţia originară pentru poporul român a celor trei culori din drapelul naţional roșu-galben-albastru), "Uniţi sub tricolor suntem doar un popor!", “Trăiască tricolorul! Trăiască România!”, “Steagul român – unicul stăpân!”, "Demnitate naţională!" ori "Harghita, Covasna - pământ românesc!" sau "Basarabia/Bucovina – pământ românesc!" cu trimitere la zonele în care autoritatea tricolorului e contestată dar şi la idealul de reîntregire naţională în graniţele României Mari.

Marius Moldovan, liderul Noii Drepte în Mureş a prezentat semnificaţiile simbolice ale manifestaţiei: “Dând “mână cu mână” şi susţinând drapelul tricolor, generaţia tânără cu conştiinţă naţională dovedeşte că se poate uni în jurul unui simbol identitar comun, iar ridicând steagul român şi luminându-l se arată faptul că tineretul român unit e în stare să realizeze o nouă ROMÂNIE MARE, DEMNĂ ŞI PUTERNICĂ în care fiecare cetăţean onest are posibilitatea de a trăi DECENT, luminos şi fericit, fără a fi nevoit să-şi părăsească definitiv ţara, familia şi prietenii în căutarea unui trai mai bun pe alte meleaguri!”
La finalul evenimentului au fost intonate îndrăgitele refrene “Trăiască duhul lui Iancu” şi “Noi suntem români, aici în veci stăpâni!” iar manifestaţia s-a încheiat prin intonarea imnului naţional “Deşteaptă-te, române!”.

Pe data de 24 iunie a fiecărui an, din timpuri vechi și noi, neamul românesc sărbătorește trei evenimente importante: Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, Sânzienele și Ziua Iei.

În această zi cu triplă semnificaţie, membrii Noua Dreaptă din filiala Mureș, îmbrăcaţi în ii, cămăși albe sau tradiţionale ori costume populare au participat impreună la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mare din Tg-Mureș. După slujbă, pentru a pune în evidenţă frumuseţea cămășii și a portului naţional românesc au iniţiat o "sesiune foto" la faţa locului cu toţi cei ce erau îmbrăcaţi în acestă frumoasă vestimentaţie.

Ia, bluza tradiţională românească sau costumul naţional întreg pot deveni un adevărat brand al României recunoscut în toată lumea. Noua Dreaptă va continua să promoveze prin exemplul membrilor săi și prin diverse acţiuni aceste elemente vestimentatare definitorii pentru indentitatea noastră naţională cu care poporul român se poate mândri oriunde pe glob deoarece ia românească autentică e o veritabilă opere de artă.

 

 

  

 

Membrii Partidului Noua Dreaptă din toate filialele judeţene vor participa la slujbele de pomenire săvârşite joi, 15 iunie 2017, la împlinirea a 128 de ani de la trecerea la Domnul a părintelui naţionalismului modern românesc, Mihai Eminescu.

Astăzi se împlinesc 76 de ani de la primul val de deportări staliniste din Basarabia şi Nordul Bucovinei..

Sâmbătă 20 mai a avut loc la Bucureşti MARŞUL NORMALITĂŢII - pentru familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie.

Organizat an de an începând din 2005 şi ajuns la a 13-a ediţie, MARŞUL PENTRU NORMALITATE este cea mai constantă manifestare publică din România organizată în sprijinul valorilor familiei creştine tradiţionale.

Azi a fost promulgată legea care stabileşte că 27 martie - Ziua Unirii Basarabiei cu România - este zi de sărbătoare naţională!

Pentru membrii Noii Drepte ziua de 27 martie a fost dintotdeauna o zi de sărbătoare, marcată în fiecare an prin acţiuni unioniste.

Filiala Noua Dreaptă Arad a organizat miercuri 15 martie a.c. o adunare publică în aşa-zisul ”parc al reconcilierii româno-maghiare" din Arad, în replică la manifestările provocatoare organizate an de an de UDMR prin care sunt glorificaţi cei 13 generali vinovaţi de uciderea a peste 40.000 de români între 1848-1849.

Marţi 24 ianuarie a.c. membrii Noii Drepte din Republica Moldova au sărbătorit 158 de ani de la Unirea Principatelor Române. 

Membrii Partidului Noua Dreaptă din toate filialele judeţene vor participa la slujbele de pomenire săvârşite duminică, 15 ianuarie 2017 la împlinirea a 167 de ani de la naşterea părintelui naţionalismului românesc, Mihai Eminescu.

În Bucureşti, membrii Partidului Noua Dreaptă din Filiala Sectorului 4 vor participa la ora 10:00 la slujba Parastasului care va fi săvârşită la mormântul Marelui Român de la Cimitirul Bellu.

Naţionaliştii europeni s-au reunit la Bruxelles în weekend-ul 16-18 decembrie la invitaţia APF (Alianţa pentru Pace şi Libertate), cel mai important partid politic pan-european de orientare naţionalist-creştină care reuneşte mai mulţi eurodeputaţi şi reprezentanţi ai partidelor naţionaliste din Germania, Italia, Marea Britanie, Grecia, Spania, Danemarca, Suedia, Cehia, Slovacia şi Belgia. 

 

 

Developed by Logicon!